Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 247 – 14. oktober 2005 – side 7

Bøger til antikapitalister

Modstand.org

Freddie Nielsen

Læs noget mere! Måske nok et lidt bombastisk udsagn, men ikke desto mindre ret vigtigt, hvis man ønsker at forstå verden, og ikke mindst være med til at lave den om.

Revolutionære socialister vil til enhver tid holde fast i, at organisation og avis er en uomgængelig enhed. Og avisen som sådan er meget vigtigt omdrejningspunkt. På den ene side giver den mulighed for at give en anden sandhed end de historier vi alle dagligt præsenteres for – historier der først og fremmest har til formål at sikre, at den minoritet der i dag styrer samfundet, kan fortsætte med at styre. På den anden side giver avisen mulighed for at fremlægge det politiske indhold i organisationens fælles prioriteringer – at give medlemmerne argumenter og rygstød til at føre de kollektive prioriteringer ud i livet.
Men omvendt, så må vi også indrømme at avisens begrænsede plads, samt dens her-og-nu karakter, ofte gennemtvinger nogle yderst koncentrerede argumenter og baggrundshistorier i punktform. Derfor en noget bydende indledning.
Det er jo ikke kun de åbenlyse løgne man skal vaccineres imod, det er også nødvendigt at kunne gennemskue de mere sublime fortællinger, som vi alle hele tiden bombarderes med.
Uden teori og historisk baggrundsviden og forståelse, vil man ofte opleve at man står svagt i debatter. Selv om man kan nå langt med statistikker om skolen og her og nu argumenter imod prøver på hvert klassetrin, så står man altså stærkere med en mere grundlæggende indsigt i hvorfor kapitalismen har indrettet sit uddannelsessystem som det har.
Selv om indignation imod besættelsen af Irak er virksom, så rækker den længere med en indsigt i hvad imperialismen er for en størrelse.
Det er den helt centrale grund til at IS har et forlag. Det gemmer sig bag www.modstand.org, og vi er leveringsdygtige i bredt udvalg af litteratur – især er der meget på engelsk. Klik ind på www.modstand.org og lad dig inspirere.

Flere artikler fra nr. 247

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
Freddie Nielsen

Siden er vist 1825 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside