Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 248 – 4. november 2005 – side 2

Det mener vi

Nu må hetzen stoppes

Forside efter forside er præget af hetz mod muslimer, unge indvandrere og fremmede i almindelighed. Jyllandsposten ønskede bevidst at fornærme de danske muslimer ved at vise 12 tegninger af profeten Muhammed, hvoraf flere koblede til terrorisme og undertrykkelse. Alle medier dømmer det muslimske samfund over én kam i de påståede terror-forbindelser, og politikerne står i kø for at forlange overvågning og kontrol med troende indvandrere. Venstrepolitikeren Søren Pind vil være overborgmester i København på en kampagne mod indvandrerne, og muslimer i særdeleshed. Hetzen har nået et omfang, hvor blot det at være muslim er et problem.

Når muslimerne forsigtigt tager til genmæle og beder om respekt, så møder medierne dem med fordømmelse, fordi de ikke accepterer at ytringsfriheden kun tilhører magten og ikke de undertrykte. Når unge fra forstæderne i Århus går amok, så kræves der strengere indsats og undertrykkelse, frem for en løsning af de ekskluderende og diskriminerende forhold de lever under. Når indvandrere og flygtninge søger job, så afvises de. Efterfølgende straffes de økonomisk og tvinges ud i yderligere fattigdom. Når muslimer ønsker gravpladser, at bygge en moske eller mulighed for at bede, så er alle døre lukkede. Og nu er hetzen kommet så vidt at et flertal, ifølge en meningsmåling, ønsker et forbud mod at muslimske kvinder skal kunne bære tørklæde i skolen.

Det er Dansk Folkepartis politiske dagsorden som dominerer medierne og politikernes udtalelser. Det er en racistisk hetz, som kun finder en rimelig sammenligning med 30’ernes hetz mod jøderne. Vi skal have stoppet hetzen mod muslimer og racismen mod alle etniske mennesker. Krystalnat arrangementer landet over d. 9. november er en åbenlysmulighed for antiracister til tydeligt at sige nej til Pia og Foghs racisme og hetzen mod muslimer. I København følges der op med en Nej til Racisme demonstration 14. november. Men der skal mere til end det.

Der må skabes en landsdækkende og fælles kampagne vendt mod racismen. Mange gode initiativer er gang rundt om i landet og i København mange. Men kun i én fælles kampagne kan vi slå tilbage med tilstrækkelig kraft til at sætte en anden dagsorden. Og der skal ikke være tvivl om, at Enhedslisten er den helt centrale organisation, der kan tage ansvaret for at samle gode kræfter i fagbevægelse, studieorganisationer, antiracistiske netværk og andre bevægelser. Hvis ikke vi får sat en stopper for hetzen nu, så bliver støvletramp og pogromer det næste.

Stem på Enhedslisten

Hvis du er imod nedskæringer på daginstitutioner, på skoler og de ældre, så skal du stemme på Enhedslisten til kommunalvalget. Hvis du er imod racisme og ikke ønsker racistiske kvoter i børnehaver og skoler, så stem på Enhedslisten. Hvis du ønsker mere miljø og færre biler, så stem på Enhedslisten. Hvis du ønsker at medlemmer af byrådet skal være en stemme for bevægelser og protester, så stem på Enhedslisten.

Din stemme gør ganske lidt. Din aktivitet gør meget mere. Socialistisk Arbejderavis opfordrer alle læsere til at være med i valgkampen for Enhedslisten. Jo flere stemmer på Enhedslisten des stærkere en megafon mod nedskæringer og racisme. Og valgaktivitet rækker videre end blot at skaffe stemmer. På gader, universiteter og skoler skal kampen mod racisme og nedskæringer i gang. Derfor skal valgmateriale kombineres med løbesedler om antiracistiske aktiviteter. Og diskussioner om nedskæringer med antikapitalistiske ideer om angreb på profitten og regeringen.

Du gør en forskel.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 248

Flere numre fra 2005

Se flere artikler om emnet:
Muhammed-krisen 2005-6

Siden er vist 2580 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside