Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 248 – 4. november 2005 – side 11

MT Højgaard bruger ulovlig arbejdskraft

Vi ved hvordan er MT Højgaards slogan, men det gælder ikke på arbejdsmarkedet. MT Højgaard er landets største entreprenørvirksomhed og er fornyeligt blevet afsløret i at bruge ulovlig og ikke-overenskomstdækket polsk arbejdskraft.

For en måned siden meldte firmaet ud, at de, modsat landets andre store entreprenører, ikke vil binde sig til en klausul om, at kun benytte sig af arbejdere under overenskomst. Helt konkret er MT Højgaard blevet taget i at benytte syv polske murere uden arbejdstilladelse og overenskomst. Firmaet mener, at der er begået en kommunikationsfejl. Men både den tidligere og nuværende kommunikationschef for firmaet, mener ikke, det har været nødvendigt at binde sig til en klausul som de andre virksomheder har gjort. MT Højgaard fortæller, at alle deres samarbejdspartere ved, at de fagretlige spilleregler skal overholdes.
At firmaet stiller sådanne moralske forventninger til sine underleverandører udtrykker i virkeligheden en “går den, så går den”-holdning. Smart af MT Højgaard at have skaffet sig billig og ulovlig arbejdskraft! De andre danske entreprenører har ladet sig binde af klausulen, fordi de på den måde kan sikre ro på arbejdsmarkedet. Med tegnelsen af klausulen sikrer firmaerne sig nemlig mod sympatistrejker på det område. Det polske firma, som har ansat de syv murere, og som udlejes til MT Højgaard, har nu underskrevet en tiltrædelsesoverenskomst. Så i anden omgang lader det til, at det blev en sejr til murerne og håb til arbejdsgivere om et mere roligt arbejdsmarked.

Flere artikler fra nr. 248

Flere numre fra 2005

Siden er vist 2136 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside