Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 249 – 24. november 2005 – side 4

Antiracistisk demo i Kbh 14. november

Socialistisk Arbejderavis har talt med Thorleif og Jens fra Fredsvagten og Helene til demonstrationen: Racisme – ikke I vores navn! d. 14. november i København. Her er et udpluk af hvad de havde at sige – vi starter med Helene.

Hvad er årsagen til racismen?
Det er Fogh og den manglende integration. Vi oplever at grupper i samfundet bliver spillet ud mod hinanden. Og enkeltpersoner kan derved hævde sig selv og bekræfte sig i, at det er mere end andre.

Hvem er de andre?
Det er jo muslimerne. Globaliseringen har for mange mennesker gjort dem mere nationalistiske. De rykker sammen og identificerer sig med en bestemt gruppe og finder en syndebuk som de kan spille op imod. I dag er det muslimerne, før var det jøderne.

Hvad er næste aktivitet mod racismen?
Jamen, næste gang skal vi samle os med indvandrerne. I den her demonstration er de nærmest fraværende. Vi kan jo ikke selv repræsentere indvandrerne eller i det hele taget snakke på vegne af undertrykte mennesker. Vi må komme ud til moskeerne eller nydanske foreninger.

Hvem er ansvarlig for racismen?
Jens:
Det er vi egentligt alle sammen. Det er et kollektivt ansvar at kæmpe mod racismen. Måden hvorpå vi behandler muslimerne på er frygteligt. Skifter du muslimerne ud med jøderne så... det er der vi er ved at være, mener jeg.

Hvad kan vi gøre for at stoppe racismen?

Thorleif:
Vi må jo fortsætte arbejdet. Demonstrationer giver folk mod på aktiv kamp mod racismen. Jeg tror det kan bringe anti-racisme å dagsorden og udfordre racismen i Danmark. Hvis du snakker med folk ser du de sjældent er racister. Altså hvis du lige ser bort fra toppen af Dansk Folkkeparti, så er de fleste DF’ere faktisk også til at tale med.

Jens:
Måske vi skulle lave et badge som ligner jødestjerne? Et badge der viser vi alle er indvandrere når alt kommer til alt.

Flere artikler fra nr. 249

Flere numre fra 2005

Siden er vist 2163 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside