Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 251 – 2. februar 2006 – side 2

Det mener vi

Sig undskyld!

Jyllandsposten skylder en uforbeholden undskyldning til muslimer for deres bevidste fornærmende, forhånende og hetzende dagsorden.

Anders Fogh skylder en undskyldning til den store verden for ikke at tage afstand fra tegningerne og forsvare den islamofobiske hetz som hans støtteparti Dansk Folkeparti fører an i. De danske partier i Folketinget skylder en undskyldning til de danske muslimer for ikke at tage dem i forsvar og gå til angreb på Anders Fogh og Pia Kjærsgaard. De danske medier skylder os alle og især indvandrere og muslimer en kæmpe undskyldning for deres ensidige og fordrejede billede af alverdens muslimer og folk fra de arabiske lande.

Når land efter land i Mellemøsten tager afstand fra Jyllandspostens tegninger, så udtrykker det selvfølgelig regeringernes forsøg på at følge folkestemningen. Og uanset om undertrykkende regimer forsøger at score billige point, så er stemningen entydig blandt alverdens muslimer.

Tegningerne og den manglende officielle afstandtagen er fornærmende for troende muslimer, hverken mere eller mindre. Men det handler langt fra kun om religiøse reaktioner, men om større politiske spørgsmål som racisme og imperialisme.

Den ene grund er, at Danmark rundt om i verden i stigende grad bliver kendt for sin racistiske politik og den generelle hetz mod muslimer og islam. Når Dansk Folkeparti fungerer som regeringens støtteparti og samtidig nyder officiel status i de danske medier som legitimt talerør for hadefulde og hetzagtige udtalelser om muslimer og islam, som alene kan sammenlignes med tilsvarende udtalelser om jøder i 30’ernes Tyskland, så er det er det benzin på bålet.

Den anden grund handler om dansk udenrigspolitik. Når Fogh sender danske tropper af sted som Bush’ hjælpetropper i Irak og Afghanistan under et ideologisk banner om at bringe den vestlige civilisation til kamp mod islamistiske terrorister, som de irakiske modstandsfolk kaldes, så er det olie på bålet.

Det har intet med ytringsfrihed at gøre, fordi tegningerne aldrig handlede om tegninger, men om bevidst fornærmelse mod en i forvejen hetzet gruppe. Man forsvarer ikke ytringsfriheden ved at forsvare Jyllandspostens ret til at bringe dem. Tværtimod forsvarer man de racismens og islamofobiens trykte forpost.

Muslimer har ikke fået lov til hverken at føre dialog eller komme med kritik. Så bliver de kaldt fjender af ytringsfriheden og landsforrædere. Den officielle tone er at jo mere hetz des mere ytringsfrihed. Socialister skal altid forsvare både ytringsfrihed og de undertrykte mod undertrykkerne. Fogh er undertrykkeren og muslimer de undertrykte.

Derfor bør socialister offentligt forsvare muslimer og kræve en undskyldning. Også selvom vi er ateister og opfatter dele af islam som reaktionær. For hovedparten af Danmarks 200.000 muslimer er fattige arbejdere, hvis interesser er de samme som det store flertal af danskere. Fri os fra undertrykkerne, fri os fra Bush og Fogh. Og det samme kan vi sige om verdens 1 milliard muslimer. De er en del af os og vi er en del af dem. Sammen kan vi forandre verden, splittet af magthaverne kan vi kun bøje os.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 251

Flere numre fra 2006

Se flere artikler om emnet:
Muhammed-krisen 2005-6

Siden er vist 3992 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside