Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 251 – 2. februar 2006 – side 2

Protest mod folkeskoleforlig

Nu kan det være nok!

Lene Junker

Det var budskabet fra Stormødet for lærernes tillidsrepræsentanter i Odense d. 30. januar

2500 tillidsrepræsentanter fra hele landet holdt stormøde mandag den 30. januar.
Det sker i protest mod det forlig om folkeskolen, som regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vedtog i sidste uge.

“Bertel Haarder har en plan, men den er båret af et dybt konservativt, bagudskuende tunnelsyn. Planen vil fuldkommen ændre den måde, vi tænker og praktiserer skole på.
Faglighed er for regeringen at kunne bestå tests, ser det ud til. Og kvalitet er kontrol og elevbeskrivelser. Og at matche globaliseringen er at blive bedre end Korea og Japan til udenadslære og paratviden. Om igen Bertel.“ Sådan lød det fra næstformanden i Danmarks Lærerforening, Stig Andersen på Stormødet
Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo sagde: “Intet er nemmere end at undervise efter test. Det bliver nemt at være lærer med test og kanon. Når vi alligevel har trommet 2500 tillidsfolk til stormøde i Odense Kongrescenter, skyldes det, at DLF ikke kun kæmper for bedre løn- og arbejdsvilkår, men også for en bedre skole.

Stormødet ved tog en udtalelse, som bl.a. siger: “Vi opfordrer politikerne at trække forligt tilbage. Det er et udtryk for et stærkt forældet skolesyn, som bygger på kontrol og ensretning. Forliget udviser dyb mistillid til lærere, skoler og kommuner og undervurderer forældrenes ønsker til skolen. Dialog og samarbejde vil blive erstattet af bureaukrati og rangordning.“

Efter stormødet vil der blive faglige møder på alle skoler i denne uge. Stormøder og faglige møder er en god start. Men det stopper ikke Bertels sorte skole. Denne regering har ingen respekt for lærerne eller Danmarks Lærerforening. Den lytter ikke til argumenter.

Det er på høje tid at Bertels sorte skole bliver stoppet. Det er nødvendigt at opbygge et samarbejde og en fælles kamp mellem lærere, skoleelever, gymnasieelever og studerende.

Flere artikler fra nr. 251

Flere numre fra 2006

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 2106 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside