Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 251 – 2. februar 2006 – side 4

Antiracisme

En kamp vundet mod racismen

Jakob L. Krogh

Efter at elever fra Helsinge Gymnasium havde demonstreret imod udvisningen af deres klassekammerat, den 18 årie vietnamesiske pige Linh Nguyen, fik hun den 16 januar forlænget sin opholdstilladelse til 1. juli.

Forlængelsen er endnu et eksempel på, at regeringens racistiske politik kan stoppes gennem demonstrationer og kampagner, der fokuserer på, hvordan regeringens politik ødelægger livet for dem den rammer. Kampagnen skabte en medieomtale af sagen, hvilket var yderst skadeligt for regeringen. Ved at forlænge opholdstilladelsen til 1. juli får regeringen mulighed for at udvise Linh i Gymnasiernes sommerferie. I sommerferien vil både hendes klassekammerater og Danske Gymnasiers Sammenslutning (DGS), der hjalp med at organisere kampagnen, får meget sværere ved at organisere en ny kampagne for Linh. Dette visser meget tydeligt behovet for en støre og bedre organiserede antiracistisk kampagne, der både vil kunne videreføre sager som Linhs og ændre den racistiske politik permanent.

Ikke bare ligeglade.
Jakob Krogh fra Socialistisk Arbejderavis har talt med Linh under demonstrationen den 12 januar på Christiansborg Slotsplads.

Hvordan har du det med i dag?
Jeg er meget glad og samtidigt meget forundret over, at de har lavet så meget i dag. Jeg undrer mig over, at der er kommet så mange mennesker, det er ikke kun mine skolekammerater. Det viser at folk lytter til min sag. Det viser at danskerne ikke bare er ligeglade.

Hvad synes du om kampagnen for at få dig til at blive? Og tror du, den kan få indflydelse på regeringens politik?
Jeg er 18 år og gå i 1. g., så jeg ved ikke så meget om politik, men jeg håber selvfølgelig at kampagnen bliver effektiv, at den kan påvirke politikerne til at kigge på min sag igen. Loven skal selvfølgelig holdes, men jeg synes at den danske politikere er meget hårde og jeg håber at de overvejer deres politik.

Flere artikler fra nr. 251

Flere numre fra 2006

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 1976 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside