Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 252 – 23. februar 2006 – side 11

Faglig kommentar

Bolkenstein-light – Ingen grund til jubel

- Servicedirektivet giver ingen garantier for den offentlige sektor eller de kollektive aftaler. Parlamentet afviste de ændringsforlag, som kunne have skabt sikkerhed, siger Ole Jensen, Fagbevægelsen mod Unionen
- Der er ingen grund til at falde i svime over det kompromis, som EU parlamentet har vedtaget om Servicedirektivet, siger Ole Jensen, FMU med henvisning til den glæde og tilfredshed, som både de socialdemokratiske parlamentsmedlemmer og LO har givet udtryk for, efter EU parlamentet torsdag vedtog forslaget til Servicedirektiv.
- Det var en førstebehandling, både Kommission og Ministerråd skal ind over forslaget, inden det muligvis skal behandles igen i parlamentet. Så der er absolut intet givet endnu, siger han.
Den endelige tekst er ikke skrevet sammen endnu, de mange ændringsforslag ligger spredt i forskellige sagsmapper.
- Men selv hvis man ser på det grundlag, der foreløbig ligger, så er det meget flot at tale om garantier, siger Ole Jensen.
- Det væsentlige er at se på, hvilke ændringsforslag parlamentet ikke vedtog. De forslag, som ville have gjort tingene klare og fjernet den usikkerhed, som bl.a. LO har haft, blev ikke vedtaget. Parlamentet afviste forslaget om helt at holde offentlige tjenester helt uden for direktivet. Og så kan man ikke sige, at vi nu har fået en garanti for den offentlige sektor, siger han.
læs hele interview på www.fagligtansvar.dk

Flere artikler fra nr. 252

Flere numre fra 2006

Siden er vist 2071 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside