Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 253 – 16. marts 2006 – side 2

Det mener vi

Styrket venstrefløj

Styrket venstrefløj
Tiden råber på et alternativ til Fogh og Pia. Et alternativ til krig og racisme. Til nyliberalisme og angreb på velfærden. Et alternativ som byder de multinationale direktører trods og sætter solidariteten i højsædet. Et alternativ som organiserer modstanden og bygger bevægelsen op uden for Christiansborg. Et antikapitalistisk alternativ.
Enhedslisten er i dag stedet, hvor alternativet begynder. Det er her aktivisterne organiserer sig og forventer svar. Det er her de mest kampvillige arbejdere og studerende ser efter lederskab. Det er dem folk stemmer på, når de ønsker et parlamentarisk alternativ til krig, racisme og nyliberalisme.
Internationale Socialister har taget konsekvensen og besluttet at gå ind i Enhedslisten for at være med til at forme morgendagens antikapitalistiske venstrefløj. Den venstrefløj der skal være muslimernes forsvarer, krigsmodstandens organisator og spydspidsen politisk i kampen mod nyliberalismen.
Enhedslisten er konsekvent imod nyliberalistiske angreb på velfærden, på uddannelsessystemet og på efterlønnen. Hverken Socialdemokratiet eller SF viger tilbage for aftaler med Fogh og de borgerlige. Og Enhedslisten taler også om nødvendigheden af kamp og bevægelse uden for Christiansborg.
Behovet for et tydeligt politisk og ideologisk alternativ til nationalisme og islamofobi, til nyliberalisme og markedsgørelse, til imperialisme og krig, vokser dag for dag i Danmark. Det kan Enhedslisten gøre meget for at fylde ud. Jo flere medlemmer, jo flere aktive medlemmer Enhedslisten har, des større bliver alternativet.
IS er en lille organisation, som ikke gør hele forskellen. Der er brug for tusinder af nye medlemmer og aktivister i Enhedslisten. Der er brug for et skærpet antikapitalistisk profil og mere aktivisme. Derfor opfordres du til at blive aktivt medlem af Enhedslisten. Sammen kan vi gøre en forskel og opbygge alternativet.

Tæl mandaterne og mobilisér
Ønsket om at de danske tropper trækkes hjem fra Irak deles af et flertal af befolkningen. Ønsket om at efterlønnen bevares, deles af 4 ud af 5 danskere. Det samme gælder ønskerne om at beskytte miljøet, forbedre skolerne, skaffe job til indvandrerne og medvirke til en bedre verden. Alligevel beslutter det danske Folketing konstant love der står i modsætning til flertallets ønsker.
Det nuværende Folketing er karakteriseret ved to ting. Det ene er at de, undtagen Enhedslisten, konsekvent laver store politiske forlig om Christiania, Irak, uddannelse, indvandrere osv. Der er altså langt hen ad vejen konsensus om opbakningen til nyliberalisme, krig og racisme. Det andet er, at der sidder en regering som er urokkelig, selvom oppositionen stemmer nej. Så uanset hvad, så kommer forandringerne ikke fra Folketingets politikere.
Vil man forandring, stoppe racismen, bremse uddannelsesreformerne, fastholde efterlønnen eller få de danske tropper hjem fra Irak, så ligger svaret uden for Christiansborg. Det ligger i demonstrationer og besættelser af universiteter, gymnasier og tekniske skoler. Det ligger i politiske strejker for efterlønnen. Det ligger i massivt folkeligt pres for at få tropperne hjem.
Al virkelig forandring kommer fra neden, fra folk selv. Det starter lige der, hvor du selv arbejder, bor og studerer. Spørg naboen, sidemanden og vennerne. Det er os der er flertallet.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 253

Flere numre fra 2006

Siden er vist 2386 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside