Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 253 – 16. marts 2006 – side 3

Antiracistiske manifestationer d. 25. februar

Lene Junker + Nels Peter Mortensen + Jakob Hansen

Odense, Aalborg, København

Odense

Protest mod Jyllandsposten og hetzen mod muslimer i Odense.

Tæt på 1000 fynske muslimer og en lille håndfuld “vinterblege” danskere samledes på Flakhaven til demonstration den 25. februar.

Fynske muslimer af alle nationaliteter stod bag initiativet til demonstrationen. I ugen op til demonstrationen kom Nej Til Krig og ISU også med mobiliseringen. Bl.a havde vi fælles uddeling af løbesedler på gågaden.

Abu Hassan, imam fra Vollsmose, var central i at organisere demonstrationen, som efter opstarten på Flakhaven, bevægede sig den lange vej til Vollsmose.

Der var talere på dansk, arabisk, somalisk, bosnisk og urdu. Både ISU og Nej Til Krig havde en taler, og alle blev opfordret til at komme til demonstration mod besættelsen af Irak den 18. marts.

Efter den 25. februar har vi forsøgt at udbygge samarbejdet med Abu Hassan og andre aktive folk bag demonstrationen. Det tegner positivt.

Lene Junker

Aalborg

Den 25. februar blev der i Aalborg afholdt en markering for respekt og tolerance. Markeringen blev arrangeret af Aalborg Fredsaktion, og var indkaldt via sms-beskeder til kontakter og venner.

Der mødte cirka 75 mennesker op på Gammel Torv i Aalborg, dels kendte mennesker fra det politiske miljø i Aalborg, og dels mennesker uden nogen tilknytning til det politiske miljø. Der var også mødt et lille orkester op, der leverede musik til sange, og optrådte med et par numre.

Hele markeringen var arrangeret som et fakkeltog, der gav en hyggelig og rar stemning over det hele. Per Clausen talte om Muhammedtegningerne, og hvordan de havde indflydelse på den stemning, der var i forhold til Danmark, og hvordan de forskellige politikere taklede situationen. Det hele blev sluttet af med, at vi sang “Kringsatt av fiender”, der gav det hele en passende ramme.

Herefter blev alle tilstedeværende informeret om, at der også var demonstration, den 18. marts, mod krigen i Irak, ligeledes arrangeret af Aalborg Fredsaktion.

Niels Peter Mortensen

København

Socialistisk Arbejderavis har interviewet Rasmus og Mads, der går i 1g på henholdsvis Allerød og Metropolitan gymnasium.

Hvorfor er I her i dag?

Rasmus: Vi er her for at vise, hvor vi står. Vi vil gerne støtte sagen og fortælle resten af verden, at det ikke er alle danskere, der har Pia Kjærsgårds syn på muslimerne.

Mads: Ja, vi synes det er vigtigt at markere sig her i debatten. Ytringsfriheden er også friheden til ikke at genere dem, der er anderledes.

Rasmus: Der er en anden del af den danske befolkning, der har nogle holdninger og meninger, som der ikke bliver vist i medierne. Den mere kritiske. Den vil vi gerne vise her.

Hvordan fik I at vide, der er demo i dag?

Rasmus: Det var gennem SUF i Hillerød. De fortalte mig, at der var demo, og så måtte vi jo tage herind.

Er I organiseret?

Mads: Jeg er medlem af Folkebevægelsens Ungdom, men ikke aktiv.

Rasmus: Jeg har været inde og vende omkring SUF, men det var mere i forbindelse med nogle venner. Jeg overvejer mere seriøst at melde mig ind i Enhedslisten. Der sker noget mere. SFU overvejede jeg et kort øjeblik, men de er helt tabt på denne fløj.

Har der været debat og snak på Jeres gymnasier i forbindelse med Muhammed-sagen?

Rasmus: Nej, der har nærmest været pinlig tavshed. Der er ikke nogle elever, der har stillet sig op og diskuteret, og i timerne har der heller ikke været noget fra lærernes side.

Mads: Ja, det er det samme på mit gymnasium. Pinlig tavshed. Ungdomspartierne har heller ikke markeret sig.

Jakob Aagaard Hansen

Flere artikler fra nr. 253

Flere numre fra 2006

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker
Nels Peter Mortensen
Jakob Hansen

Siden er vist 1397 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside