Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 253 – 16. marts 2006 – side 5

Kolonialistiske metoder har forårsaget kaos kloden over

Del-og-hersk var det centrale element i Storbritanniens imperiale kontrol fra Bombay til Belfast og fra Nicosia til Nairobi.

Briterne var først fremme med anvendelsen af ‘pseudo-bander’ – militærenheder der gav sig ud for guerillaer for at kunne miskreditere modstand mod kolonistyret – i Malaya og Kenya.
I Nordirland opmuntrede sikkerhedsstyrker til at begynde med loyalistiske bøllekorps til at terrorisere den katolske befolkning og brugte så agenter til at gå efter republikanske modstandere.
USA tog ved lære og udviklede den beskidte krigs kneb.

Rekruttering af lokale til bekæmpelse
af “terrororganisationer“

Den amerikanske journalist Seymour Hersh, der skriver i The New Yorker, afslørede hvordan USA har oprettet ‘aktionsenheder’ i Irak og andre steder, som kan bruges til at finde og eliminere ‘terroristorganisationer’.
Han citerede en tidligere højtstående efterretningsofficer, der forklarede: “Kan du huske de højreorienterede henrettelsespatruljer i El Salvador?
Vi oprettede dem, og vi finansierede dem. Målet er nu at rekruttere lokale i ethvert område, vi ønsker. Og vi har ikke tænkt os at fortælle det til Kongressen.“
Siden invasionen af Irak har maskerede mordere, private fimaer, specialstyrker (inklusiv det britiske SAS) og amerikansk støttede militser spredt frygt og båret brænde til sekterismens bål.

Skyggekrig i Irak
Vi har fået glimt af de kræfter, der er involveret i dette. Sidste september blev britiske soldater forklædt som medlemmer af Moqtada al-Sadrs Mehdi-hær arresteret i Basra.
Den amerikanske Borgerrettighedsunion har fremskaffet dokumenter, der relaterer til to hemmelige militærenheder. Afsløringerne omkring Task Force 626 og Task Force 20 viste en del af skyggekrigen.
Den milits, der er tilknyttet ‘Det højeste råd for den islamiske revolution i Irak’, er blandt de andre nøglespillere, der er involveret i at gøde sekterismen. Den 10.000 mand stærke milits, kendt som Badr-brigaderne, blev af en FN-undersøgelse beskyldt for at myrde modstandere af besættelsen.

Gennem hele 2005 dukkede tusinder af mishandlede lig op i kanaler, ved vejsider eller på affaldspladser. Disse var for langt de flestes vedkommende sunni-muslimske ofre for de amerikansk støttede Badr-brigader.

Flere artikler fra nr. 253

Flere numre fra 2006

Siden er vist 1551 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside