Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 253 – 16. marts 2006 – side 5

Antinazisme

Bomben i Søllerødgade (1992)

Morten Poulsen

Den 16. marts 1992 sprang en brevbombe i Internationale Socialisters lokaler, der dengang lå i Søllerødgade. Bomben kostede IS’eren og anti-racisten Henrik Christensen livet. Angrebet er aldrig blevet opklaret, men meget tyder på at nazisterne stod bag det første politiske mord i Danmark siden besættelsen.
Nazisterne ønskede at lukke munden på IS og den anti-racistiske bevægelse, men det lykkedes ikke for dem. Allerede ugen efter – til Henriks begravelse – gik over 10.000 på gaden, og i de følgende år gik den anti-racistiske bevægelse i offensiven.

I modoffensiven
Læren er, at når racisterne søger at gå i offensiven, må bevægelsen være parat til at gå i modoffensiv, ellers taber vi. Denne lære er essensiel i den nuværende situation, hvor DF og ligesindede søger at skabe mistillid mellem muslimer og resten af befolkningen. Skal vi gå i modoffensiv, bliver vi nødt til at kunne samle bredt. Vi bliver nødt til at vise, at muslimer er som alle andre, og det kræver at vi kæmper sammen. Vi må finde en ny form til parolen “Black and White – Unite!“

Flere artikler fra nr. 253

Flere numre fra 2006

Se flere artikler om emnet:
Bomben i Søllerødgade

Se flere artikler af forfatter:
Morten Poulsen

Siden er vist 2825 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside