Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 253 – 16. marts 2006 – side 6

Københavns Universitet

3 procents-netværket udfordrer nedskæringerne på KU

Socialistisk Arbejderavis har talt med Pernille Skipper, som er kontaktperson for 3procentnetærket på KU. Hun fortæller hvordan de studerende organiserer sig i kampen mod de årlige nedskæringer på universitetet.

SAA: Hvem har været med i 3procentsnetværket?

- Det er meget forskelligt. Der er ca. 130-140 stykker på KUs kommunikationsforum, det er dem som potentielt er aktive og frontfigurer. Og lige nu er vi i gang med aktioner rundt omkring på universitetet for at mobilisere til den 15. marts. En fællesaktionsdag. Og det er folk fra meget forskellige fakulteter, så det er meget bredt.

SAA: De som har været med til at mobilisere, de har bare mødt op til aktionerne, uddelt løbesedler osv.?

- Ja. Vi er nogen som har lavet de praktiske ting og været ansvarlig for de ting, der så skulle ske et bestemt sted, en bestemt dag. Sørget for at de ting, folk skulle bruge også var der, og så har folk dukket op. Vi håber også lidt at ideen kan sprede sig. At vi kan få delt den parlamentariske del og den aktivistiske del. Altså, vi har ikke forladt Studenterrådet på KU på nogen måde. Det er stadig væk dem som betaler vores udgifter, og vi er stadig inden for deres politik.
Men vi er ikke underlagt beslutningsvejene. Og for at lave en aktion behøver vi ikke sidde med i et fem timers langt møde og diskutere forskningsbaseret undervisning osv. Så vi har taget lidt af det sjove. Det kedelige skal selvfølgelig gøres, fordi det er vigtigt, men netværket er åbnet for alle som vil være med til at gøre noget nu, de sjove aktivistiske ting. Og indtil videre ser det ud til, at det fungerer rigtigt godt.

Inden for Studenterrådets rammer
Det er et godt samspil, og vi kommer ud til de studerende på en anden måde end Studenterrådet gør som institution, men stadig væk med Studenterrådet i ryggen. Vi får eksponeret nogle af de ting, som Studenterrådet også gerne vil have eksponeret. Så vores ide kunne jo sagtens kopieres eller efterlignes på Århus og Syddansk universiteter. Fx undgå de lange beslutningsveje, men holde flade møder. Hvor det specifikke møde bestemmer, hvad man skal.
Men til gengæld, har vi i netværket, holdt det på et snævert område for at bevare en eller anden form for demokrati. Så det ikke løber løbsk, og man kan komme og kuppe ting. Der kan komme folk fra begge sider, som vil kuppe det, og det er et problem fordi vi har lovet at holde os indenfor Studenterrådets områder. Og netværket har sagt, at det kun vil snakke nedskæringer.
Så fordi det politisk er meget snævert, men organisatorisk enormt bredt, så fungerer det for en masse mennesker, som vil gøre noget, men som ikke kan holde de lange møder ud. Lavede man Studenterrådet på den måde, ville det blive kaos med alle de andre holdninger.

SAA: Nu skal initiativet foreløbigt kulminere i den 15. marts, har I planer for noget senere hen?

- Det ved vi ikke endnu. Men det håber jeg. Men det kommer helt an på folk, og hvad de har lyst til at lave. Jeg mener, vi holder møde igen den 21. marts. Det bliver evaluering, og der skal vi finde ud af, om vi skal gøre mere. Men den generelle stemning er at netværket består. Lige som for at være der, når der kommer dumme finanslove.
Så nu har vi fået opbygget en basis rundt omkring på universitetet. Fakulteterne ved hvad 3procentsnetværket er, og folk er blevet oplyst om nedskæringer. Og hvis finansloven igen er fucked up, så har vi en basis til at få studerende med til at lave noget.

SAA: Hvordan forholder I jer til de andre kampagner, der har været på andre uddannelsessteder – fx RUC?

- Der er ingen formel beslutning om, hvad vi synes. Det plejer vi heller ikke tage beslutniger på, men vi gik jo med i ruc’ernes uddannelseskonference. Og der var også en stemning for, at det er noget værre noget at gruppeeksamen skal afskaffes. Men det er ikke noget, vi forholder os officielt til, men selvfølgelig gør de folk, der er der i netværket. Og ruc’erne er også med d. 15. marts og snakker om gruppeeksamener der. Så vi er med for at bakke op, som vi er med til at bakke folkeskolerne op omkring bevarelsen af tiende klassen osv. Selv om vi ikke har en officiel politik på det. Så gennem aktionsdagen bakker vi op.

SAA: Fordi det jo er en fælles kamp...?

- Ja, præcis. Og det var nok også derfor folk var klart med på at være med. Så har de en enkelt sag og vi har en, og i det store hele, så ender pegefinderen det samme sted hen. Nemlig den uddannelsespolitik, som bliver ført.

Kontakt Pernille på 4073 7683, hvis du vil være med i modstanden mod neskæringerne

Flere artikler fra nr. 253

Flere numre fra 2006

Siden er vist 2105 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside