Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 253 – 16. marts 2006 – side 11

Interview: Krigsmodstand

Mobilisering til 18. marts – sådan opbygger du lokalt

Sander Specht, gymnasieelev og medlem af ISU, var initiativtager til et debatm¿de i Helsing¿r om Irakkrigen, som optakt til den landsd¾kkende demonstration den 18. marts.

Sander Specht fortæller til Socialistisk Arbejderavis:
- Nej til Krig-initiativet har jeg lært at kende gennem ISU, som jeg er medlem af. Jeg er også medlem i SFU Øresund. På SFU Øresunds generalforsamling i starten af februar fremlagde jeg idéen om et debatmøde om Irakkrigen i Helsingør. Folk bakkede op om ideen, så vi kontaktede den eksisterende ‚Nej Til Krig Helsingør‘-afdeling. Vi arrangerede et møde på Borgerkroen i Helsingør, hvor ca. 10 personer mødte op. Herefter holdt vi møder hver tirsdag på kroen. Møderne var utroligt gode, og vi arbejdede godt sammen på tværs af alder. Der kom flere til, og vi blev til sidst 17 aktive.
- På debatmødet d. 8. marts fortalte skuespiller og forfatter Flemming Jensen, Frank Aaen fra Enhedslisten og fredsforsker Bjørn Møller om besættelsen af Irak. Debatmødet var utroligt vellykket, med næsten 150 personer, hvoraf en del var gymnasieelever.
- Kombinationen af komik, politik og forskning var perfekt. Folk gik glade fra mødet med følelsen af at være blevet klogere. Over 20 mennesker skrev sig på Nej til Krig Helsingørs mailingliste og modtager nu mails om demonstrationer og happenings i Nordsjælland og København.
- Den 18. marts er der fælles afgang fra Helsingør til demonstrationen i København, hvor vi vil gå samlet under banneret: “Nej til krig Helsingør“.
Vi har med vores arbejde opnået at aktivere folk til at deltage i antikrigsbevægelsen, hvilket var vores mål. Vi håber det samme vil ske andre steder i landet.

Flere artikler fra nr. 253

Flere numre fra 2006

Siden er vist 1622 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside