Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 253 – 16. marts 2006 – side 11

Pressemeddelelse 10.3.2006

Internationale Socialister går ind i Enhedslisten

IS/U

IInternationale Socialister har på sit landsmøde d. 4.–5. marts 2006 besluttet at gå ind i Enhedslisten.

Den polariserede kamp i Danmark og resten af verden mellem nyliberalisme, krig og racisme på den ene side og den voksende bevægelse og modstand på den anden, har betydet at behovet for et politisk alternativ vokser.

I Danmark er Enhedslisten det eneste politiske alternativ på parlamentarisk plan og ligeledes det politiske samlingspunkt de fleste aktivister og antikapitalister kigger efter. IS går derfor ind i Enhedslisten for at styrke opbygningen af en antikapitalistisk venstrefløj i Danmark.

Venstrefløjen skal være klar og skarp i sin modstand mod Bush, Fogh og Mærsk. Kampen mod den danske deltagelse i besættelsen af Irak er helt central for at udfordre de multinationale og imperialismen.

Kampen mod racisme og forsvaret af muslimerne er en afgørende ideologisk og politisk forudsætning for at være et alternativ til Fogh og Pia Kjærsgaard.

Kampen for at bevare velfærden og bekæmpe nyliberalismen starter med at slås for at bevare efterlønnen og modstå de nyliberale uddannelsesreformer. Det afgørende er at opbygge bevægelsen udenfor Folketinget og her er Enhedslisten en afgørende kraft.

Beslutningen betyder at IS’s medlemmer individuelt melder sig ind i Enhedslisten og aktivt deltager i Enhedslistens lokalafdelinger, studenternetværk og diverse udvalg. IS’erne vil bidrage til Enhedslisten med aktivisme, marxistisk teori og antikapitalistiske holdninger.

IS fortsætter som selvstændig organisation med egne møder og udgiver fortsat Socialistisk Arbejderavis. IS mener at den globale kapitalisme skal erstattes af socialisme, skabt fra neden af menneskene selv gennem en revolution. For at give visionen vinger er det også nødvendigt at organisere den, og derfor er styrkelsen af en antikapitalistisk venstrefløj vigtig.

Vedtagelserne fra IS’s landsmøde kan ses på www.socialister.dk.

Flere artikler fra nr. 253

Flere numre fra 2006

Se flere artikler af forfatter:
IS/U

Siden er vist 2585 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside