Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 255 – 26. april 2006 – side 10

Landsmødet og eksklusionssagen i SUF

Jesper Juul Mikkelsen

Fredag d. 7. april var der stormøde i SUF (Socialistisk Ungdomsfront), og fronterne var trukket hårdt op imellem dem, der ville eksklusion af Standpunkt, og dem, der var imod.

Der var lidt over 200 indskrevne på mødet, og i den første del af mødet skulle der diskuteres formalia, og det fylder meget hos SUF. Formalia-diskussionen varede i 3 timer, før det rigtige møde kunne gå i gang.

Under den første del af mødet kunne vi se på afstemningerne, at chancerne for, at Standpunkt blev i SUF, ikke var ret store. Bl.a. var der et forslag oppe om, at de ekskluderede skulle have stemmeret, hvilket blev stemt ned; forslaget om, at de ekskluderede skulle have taleret på mødet blev også stemt ned. Først kl. 23.00 gik vi i gang med selve eksklusionssagen.

Alle vi, som talte imod, havde langt bedre indlæg end dem, som talte for, og vi kunne mærke, at vi rykkede folk i debatten. Der var folk oppe at sige, at de havde været i tvivl før, men at det var de ikke længere, nu var de imod.
Vi, som var imod eksklusionen, talte om topstyring i SUF, om SUF’s rolle, hvis oprøret i Frankrig skulle komme til Danmark, om de bureaukratiske kneb, der var blevet brugt i eksklusionssagen, og om at det at være loyal i bevægelsen også handlede om at drive bevægelsen fremad. Der var i det hele taget en pisse god stemning blandt alle os, som var imod eksklusion; vi roste hinanden for de indlæg, man kom med, og mange nye folk var oppe og tale imod.

Endelig kl. 4.30 om morgnen havde den sidste taler talt. Før debatten havde alle været sikre på, at Standpunkt ville ryge ud, men det var folk ikke længere.
Ledelsen skulle have to tredjedele af stormødet til at stemme for, for at eksklusionen kunne gå igennem. Afstemningen endte med, at 14 ud af 15 Standpunkts folk blev stemt ind i SUF igen. Det var en meget tæt afstemning.

Efter afstemningen var der en total underlig stemning, og folk splittede ud i grupper. De, som havde stået for eksklusionen, snakkede i det ene hjørne, og vi, som var imod, i det andet. Jeg tror ikke, SUF springer i stumper og stykker, men jeg håber derimod, at denne sag vil betyde, at den fløj, der var imod eksklusion, kommer til at sætte dagsordenen i SUF, for så vil de politiske diskussioner blive højnet. Dele af SUF vil mere end selvtilstrækkelighed, mange vil et udadvendt SUF, som er ledende i opbygningen af bevægelsen imod Foghs politik.

Flere artikler fra nr. 255

Flere numre fra 2006

Se flere artikler om emnet:
SUF (Socialistisk UngdomsFront)

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 2574 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside