Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 256 – 17. maj 2006 – side 11

Silkeborg

Sejr for kommunal rengøring

Poul Erik Kristensen

Rengøring af skolerne i Silkeborg kommer tilbage til kommunen. Ikke alene har de 65 rengøringsassistenter på byens skoler gjort op med privatisering – og tvunget kommunen til at droppe de licitationstilbud, de allerede havde fået. Hver assistent har hidtil rengjort omkring 250 kvm. i timen, hvilket svarer til omkring 2 parcelhuse.

I tilbuddet fra ISS skulle de fremover helt op på op på 325 kvm. i timen. Det øgede tempo betyder en besparelse på op til 12.000 arbejdstimer om året på skolerengøringen.
Et godt benarbejde overfor socialdemokraterne i byrådet kombineret med massiv omtale i den lokale presse gjorde forarbejdet til at stoppe udliciteringen. Men det afgørende var, at de 65 rengøringsassistenter nedlagde arbejdet i marts måned.

Det lykkedes at få et snævert flertal i byrådet, med den konservative borgmester, at forkaste hele licitationen.
- Vi har arbejdet virkelig hårdt for, at det skulle ende sådan. Men nu tror jeg på, at udliciteringen er afblæst helt, siger næstformand i 3F Silkeborg, Vibeke Bødtger. Men det er fortsat ikke nogen loppetjans at gøre rent. Der er flere gange skåret ned på rengøringsområdet, så det er svært for rengøringspersonalet at klare det i dag, siger Vibeke Bødtger. Arbejdstakten – der angiver, hvor hurtigt rengøringspersonalet skal arbejde – ligger nu på mellem 105 og 110. Men var private aktører kommet på banen, ville den komme op på 130.

Flere artikler fra nr. 256

Flere numre fra 2006

Se flere artikler af forfatter:
Poul Erik Kristensen

Siden er vist 2357 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside