Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 257 – 7. juni 2006 – side 4

Velfærdskonference 5. juni

Protesterne fortsætter

Følgende er et uddrag af beslutningerne på konferencen “Ung Velfærd“ den 5. juni.

Velfærdsforringelser er ikke en naturlov, men et politisk valg, der kan gøres om. Visionen om ny velfærd kan blive til virkelighed. Men det kræver en samlet ungdom, der kæmper for velfærden, mod forringelser. Det kræver alliancer med alle grupper i samfundet, der, som os, vil udvide, udvikle og forbedre velfærden. Vi er parate til at slås for et bedre Danmark.

V-dag: V for velfærd
Velfærdsforhandlingerne afsluttes inden længe. Demonstrationerne 17. maj har sat sit tydelige spor og stillet sig i vejen for de værste angreb. Men forhandlingerne har hele tiden haft forringelser som udgangspunkt, og derfor frygter vi stadig, at et eventuelt forlig vil indeholde nedskæringer på velfærden. Bliver det tilfældet, må vores modvilje markeres prompte.
Aktivitet: Alle unge opfordres til i deres lokalområde at lave aktiviteter, der sætter fokus på eventuelle velfærdsnedskæringer i forliget. Alle aktioner starter kl. 16.00 på V-dag – dagen efter forliget er indgået.

Visionsforsamling...
...for alle tillidsrepræsentanter og repræsentanter fra alle uddannelsesinstitutioner.
Baggrund: Kampen om velfærden slutter ikke med forhandlingerne om en velfærdsreform. Når lovgivningen skal vedtages, når finansloven skal fastlægges og når kommunerne skal skære på grund af skattestoppet, er der velfærd at slås for. Vi vil skabe en samlet alliance mellem ungdommen lønmodtagere og ældre, der kan reagere mod forringelser og præsentere en anden vej for Danmark.
Aktivitet: Vi opfordrer alle fagforeninger og elev- og studenterorganisationer til at indkalde repræsentanter fra alle uddannelsesinstitutioner og alle tillidsmænd i Danmark til en fælles forsamling. Konferencen skal afholdes 2. september 2006, få dage før Finanslovsforslaget offentliggøres. Konferencen skal være startskud til velfærdsaktiviteter i efteråret, udvikle visionerne for en ny velfærd, og samtidig fastslå velfærdsbevægelsens og generationsalliancens bredde og styrke.

National protestdag...
..på Folketingets åbningsdag. Baggrund: Når Folketinget åbner igen til efteråret er det med en dagsorden, der omhandler både finanslov og velfærdsreformer. Der er brug for et klart signal fra Danmarks befolkning om, at vi ikke vil acceptere forringelser af vores velfærd, og ungdommen skal gå forrest.
Aktivitet: På Folketingets åbningsdag forsvares velfærden af den brede befolkning. Gennem møder, aktiviteter, uddannelsesbesættelser, demonstrationer og meget mere fremlægges visionen om bedre velfærd for politikerne af befolkningen.

Sæt kryds i kalenderen 2. september og 3. oktober.
Se mere på http://www.5juni.dk

Se også:
SAA 257: De stjæler din velfærd:: Nu stopper vi dem

Flere artikler fra nr. 257

Flere numre fra 2006

Se flere artikler om emnet:
Velfærdskampe 2006

Siden er vist 2799 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside