Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 257 – 7. juni 2006 – side 11

Neil Young: Living with war

Jakob Hansen

Onkel Neil er vred. Onkel Neil er meget vred. Den canadiske skovmandsskjorte-veteran har fået nok af Bush og alle hans løgne, så han har lavet en cd, hvor han synger om Bush’s forbrydelse. Selve cd’en er almindelig folk-rock, med Neil Youngs typiske støjende guitar i forgrunden.

Denne gang har han et kor med sig på 400 mand. Det lyder voldsomt, men hele cd’en er faktisk en genopdagelse af den gode gamle protestsang. Ingen store armsving med masser af eksotiske lydeffekter eller snørklede tekster. Det hele er lige ud ad landevejen og lige til at gå til. Rygtet siger også, at hele cd’en kun har taget tre dage at indspille.
Teksterne er meget klare, og allerede de to første linier i den første sang siger: “Won’t need no shadow man/runnin’ the government“. Så er stilen lagt, og herefter er det Bush og hans mangel på demokrati, der er omdrejningspunktet, men han kommer også rundt omkring racisme og korruption. I “Looking for a leader“ leder han efter USA’s virkelige præsident, der skjult går rundt på jorden blandt den almindelige amerikaner, og han regner med “...and maybe it’s a woman/or a black man after all“. Han får gjort meget opmærksom på, at det ikke er den almindelige amerikaner, der vil i krig, men at det er væmmelige mænd, der har brug for olie og penge og et behov for at styre verden.

Man kunne måske få indtrykket af, at hele cd’en så er en stor patriotisk hymne, der svælger i nationalisme og klam forherligelse af det amerikanske flag, men det er ikke tilfældet. Neil Young har skrevet sangene på vegne af den almindelige mand og synger dem på vegne af den almindelige mand. Resultatet er et helstøbt album, der holder hele vejen og giver os modstandere af Bush og hans beskidte krig håb om, at der med fornuftige folk som Neil Young og alle andre modstandere af USA’s beskidte krige er lys for enden af tunnelen. Der er nogen, der vil en anden verden. Så med hjælp fra Neil Youngs plade er der håb. Og hvis vi så alle sammen tager en slidt skovmandsskjorte på, skal vi nok få lavet en bedre verden!

Flere artikler fra nr. 257

Flere numre fra 2006

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Hansen

Siden er vist 2085 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside