Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 259 – 6. september 2006 – side 11

2. september velfærdskonference

Ja til udvikling – Nej til afvikling

Jakob L. Krogh

Under parolen “ Ja til udvikling – Nej til afvikling“ havde LO Storbyerne, Fagligt Ansvar, Genstart Danmark, PLS og DGS indkaldt til velfærdskonference d. 2 september. Udfaldet af konferencen blev ikke en fælles udtalelse, men der blev opfordret til demonstration de. 3. oktober på Folketingets åbningsdag.

„Der er skabt en ny grobund efter 17. maj“ siger Klavs Balling oven på 2. septemberkonferencen

“Der er skabt en ny grobund efter 17. maj“ siger Klavs Balling oven på 2. septemberkonferencen

Socialistisk Arbejderavis talte med Klavs Balling der deltog i konferencen.

Hvorfor har du deltaget på konferencen i dag?

Fordi jeg til daglig er fagligt aktiv og har været politisk aktiv i mange år i SF. Jeg arbejder i Københavns Postcenter og er også sikkerhedsansat, og der har jeg været vidne til mange af de nedskæringer, der også er kommet fra Arbejdstilsynet, så det er også en årsag til, hvorfor jeg er her i dag. En anden grund til, at jeg er her, er ændringen af efterlønnen, som jeg også er imod.

Hvad har I gjort på din arbejdsplads for at gå imod forringelserne?

Jeg er organiseret i 3F Lager, Post & Service, og der har vores fag¬forening gjort rigtigt mange ting. De har blandt andet været med til at anbefale konferencen her i dag, og så er vi også altid med til de store demonstrationer, og der bliver stillet nogle gode paroler på vores generalforsamling, hvor vi har nogle meget skarpe politiske krav.

Vi har for eksempel et slogan, der siger: “Vælt regeringen nu, ellers er det for sent“. Vores strategi nu er også at vælte regeringen og få en socialdemokratisk ledet regering, og helst en med en anden politik end den politik, socialdemokraterne førte, sidste gang de var ved regeringsmagten.

Der blev vedtaget en demonstrationsplan 3. oktober på Folketingets åbningsdag. Vil I strejke den dag?

Det kan jeg ikke garantere, men der er skabt en ny grobund efter 17. maj, så i hvert fald tror jeg, at der er mange, der vil overveje at deltage den 3. oktober. Opgaven er nu at komme ud og diskutere med folk på vores arbejdspladser, og så er det bare med at få så mange som overhovedet muligt med af de menige fagforenings¬medlem¬mer.

Hvad er det for nogle områder i velfærdsforliget, som du helst vil have fjernet?
Helst vil jeg have fjernet det meste, men hvis jeg skal tage det kronologisk, så vil jeg sige, at efterlønnen er vigtigt for mange mennesker, så den skal vi bevare. Så vil jeg også gerne have fjernet nogle af de tiltag, der ligger på uddannelsesområdet, og endelig er der nogle ting inden for integrationen, som jeg ikke er tilfreds med, så der vil jeg også gerne have en anden dagsorden.

Der var noget kritik inde på konferencen i forhold til, at man ikke kunne få besluttet noget fælles. Hvordan havde du det med det?

Jeg er faktisk enig i den kritik, men det er ikke første gang, at jeg oplevet det på de her konferencer. Når man har de her store konferencer, skal tingene gå stærkt, og så må det være op til folk selv ude på deres arbejdspladser og i deres fagforeninger, hvordan de arbejder videre med det, men der er et demokratisk problem i, at man ikke kan beslutte en fælles strategi – det er jeg helt enig i.

Flere artikler fra nr. 259

Flere numre fra 2006

Se flere artikler om emnet:
Velfærdskampe 2006

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 3025 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside