Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 260 – 27. september 2006 – side 3

3. oktober

Nej til Krig støtter protesterne

Det er ikke kun fagforeninger og uddannelsesorganisationer, der bakker op om initiativet “Velfærd til alle“. Også Nej til Krig er med i protesterne landet over.

Vi har spurgt Jørn Andersen fra koordinationsgruppen i Nej til Krig:

Hvorfor deltager Nej til Krig i 3. oktober?

Fordi det ikke kun er på velfærds-området, at Fogh-regeringen er på gale veje. Fogh er med i krigen i Afghanistan, som nu har været 5 år, og Irak-krigen, som i over 3½ år har været et mareridt.
Der har længe været et klart flertal i befolkningen for at få de danske tropper hjem fra Irak. Også her er Fogh i modstrid med befolkningen. Derfor var vi med i de store demonstrationer 17. maj, og derfor er vi med 3. oktober.

Men 3. oktober handler vel mest om velfærd?

For os hænger fred og velfærd tæt sammen. Fred er en forudsætning for velfærd, og velfærd er en forudsætning for fred. Det er påfaldende, at samtidig med felttoget mod velfærden vedtog regeringen, at de danske tropper skal blive i Irak.

Vi får hverken fred eller velfærd med Fogh-regeringen. I dens nyliberale dagsorden hænger krig og racisme sammen med angreb på velfærd og demokratiske rettigheder. Vores modstand skal også afspejle denne sammenhæng. Jeg tror ikke på, at Fogh kan væltes kun på enkelt-sager.

Flere artikler fra nr. 260

Flere numre fra 2006

Siden er vist 1969 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside