Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 260 – 27. september 2006 – side 4

Aller-koncernen fører krig mod fagforeninger

Jakob L. Krogh

Aller-koncernen, der bl.a. udgiver. “Familie Journalen“, “Se og Hør“, “Billed-Bladet“, “Ude og Hjemme“, ugebladet “Søndag“, “Kig Ind“ samt “Femina“, fører krig imod fagforeninger og fagligt aktive.

På koncernens trykkeri i Tåstrup har en aggressiv ledelse søgt at nedbryde den faglige klub, nægtet medarbejderne et tilstrækkeligt antal sikkerhedsrepræsentanter, gjort det til en norm at indtage frokosten ved maskinerne, indført 12 timers nattevagter og skåret i antallet af medarbejdere. Det sidste angreb har været at fyre ni ansatte, hvoraf nogle var fagligt aktive.

De stadigt dårligere arbejdsforhold og fyringerne fik den 6. september arbejderne til at indlede en ugelang strejke, hvor de i skiftevagter opholdt sig på trykkeriet. Strejken stoppede med nye forhandlinger, de ni fyrede blev ikke genansat, men der forhandles stadig om de planlagte nedskæringer. Nederlaget kunne være undgået, hvis ikke udenlandske trykkerier havde udførte det strejkeramte arbejde, bl.a. blev “Se og Hør“ trykt i Finland, og hvis støtten i Danmark havde været større til de strejkende arbejdere.

En repræsentant for den faglige klub fortæller, at ledelsen har truet med at lukke trykkeriet, hvis der kommer nye strejker, men siger samtidigt, at de er villige til at bruge deres vetoret i forhandlingerne om arbejdsforhold.

Krigen mod de ansatte føres på trods af, at trykkeriet sidste år havde et overskud på 16 millioner kr. At Aller-koncernen samlet havde et overskud på 489 millioner, hvor af de 171 millioner kroner blev udbetalt som aktieudbytte. Susie Allers der ejer 7 pct. af A-aktierne fik udbetalt 11½ millioner. Alligevel har hun brugt illegal arbejdskraft til at få renoveret sin liebhaver-villa.

“Familie Journalen“ har også flere gange foreslået sine læsere at bruge billige østeuropæiske håndværkere.

Flere artikler fra nr. 260

Flere numre fra 2006

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 2023 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside