Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 262 – 16. november 2006 – side 4

Kommentar

Gymnasieelever protesterer mod besparelser på uddannelserne

Marie Kampman Eriksen

Fredag den 10. november blev der for alvor sat gang i tingene på Odsherreds Gymnasium, der ligger mellem Holbæk og Nykøbing Sj.

Marie Kampman Eriksen

Marie Kampman Eriksen

Lærerne havde den foregående dag været til møde for at diskutere den nye gymnasiereform, hvorefter eleverne fik at vide, at strejke fra deres side var en mulighed.

Det vakte elevernes interesse, og fredag den 10. november, i første frikvarter, samledes elevrådet for at diskutere den nye gymnasiereform, og hvilke konsekvenser den ville få for os som gymnasieelever.

Elevrådet tager stilling

Vi diskuterede, hvorvidt det er i orden, at den nye gymnasiereform og overgangen til selveje, vil betyde en samlet udgift på 350 mio. for alle landets gymnasier, når regeringen havde lovet, at det ville være udgiftsneutralt.

Vi diskuterede også, hvilke konsekvenser det vil have for vort eget gymnasium, hvis disse besparelser bliver gennemført. Vi kom frem til, at det blandt andet vil føre til dårligere materialer i form af skolebøger, computere osv., samt at det sandsynligvis ville medføre øgede klassekvotienter (op til 37 i klasserne).

Vi var alle i elevrådet enige om, at dette kun vil være med at forringe undervisningsmiljøet.
Derfor besluttede vi, med inspiration fra blandt andet Næstved Gymnasium, at vi fra på mandag den 13. november vil besætte skolen og forhindre lærerne i at undervise.

Derefter gik vi ud i vore klasser for at høre, om besættelse af vores skole ville have opbakning fra de andre elever.

Resten af eleverne tager stilling

Da elevrådet mødtes igen i frikvarteret efter, var mit indtryk meget positivt. Hele min egen klasse var med på at besætte skolen og villig til at komme og være en del af besættelsen i stedet for at se det som en fridag. Generelt var mit indtryk, at langt de fleste elever er med på ideen om besættelse og villig til at støtte den.

Planlæggelse af besættelsen

Da dette var sat på plads, diskuterede vi, hvorledes mandagen skal forløbe, og hvilke elevorganiserede aktiviteter der skal foregå på skolen.

Vi vil for det første prøve at få talere ud på skolen og fortælle om denne besættelse, og hvorfor den er så vigtig. Vi vil meget gerne have talere fra oppositionen ud og snakke, men også talere fra fx Venstres Ungdom, fordi vi mener, at det er vigtigt at se en sag fra så mange sider som muligt.
Derudover vil vi arrangere workshops eller aktiviteter, hvor man blandt andet kan skrive læserbreve, skrive kampsange, lave bannere, osv.

Kontakt til omverden

Det sidste og, mener nogle, vigtigste, vi snakkede om, var, hvordan vi gør omverdenen opmærksom på, at vores gymnasium ligesom mange andre gymnasier ikke vil finde sig i for det første løftebrud fra regeringens side og for det andet besparelser på uddannelserne.

Det fik vi organiseret ved, at nogen påtog sig opgaven at kontakte en masse lokalaviser og tv-stationer, og fortælle om vores strejke på mandag den. 13. nov.

Marie Kampman Eriksen er gymnasieelev på Odsherreds Gymnasium, 2. g

Se også:
SAA 262: Gymnasierne i oprør: – Vi vil have vores penge, Bertel

Flere artikler fra nr. 262

Flere numre fra 2006

Se flere artikler af forfatter:
Marie Kampman Eriksen

Siden er vist 2466 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside