Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 263 – 6. december 2006 – side 12

Ungeren bli'r

Stop rydningen af Ungdomshuset – Demonstration den 14. december

Debatten om Ungdomshuset er på sit højeste. Socialistisk Arbejderavis har talt med Lene Greve og Jakob Hansen om den aktuelle situation.

Navn: Lene Greve
Beskæftigelse: Studerer på RUC – Humanistisk Basisår, bor på Nørrebro.

Hvad er din holdning til, at Ungdomshuset skal ryddes: Jeg synes, det er synd og skam. At rydde huset løser ingen problemer. Ungdomshuset har altid været et sted for folk med en alternativ livsanskuelse, og det skal det blive ved med at være. Ellers har de jo ingen steder at gå hen. Kulturelt er det jo også et tab for København.

Hvorfor er det skidt? Jamen der er jo ligesom ikke mere plads til folk, med en alternativ indstilling til det borgerlige liv. Hvorfor må de ikke være her? Der skal være plads til alle.

Hvem har ansvaret for situationen? Sådan som jeg ser på det, så er det helt klart Københavns Kommune samt politikerne. Huset var oprindeligt, for 24 år siden, en gave til ungdommen, og med gaven fulgte brugsretten. At kommunen så senere har solgt huset bag om ryggen på brugerne og nu nægter at tage et ansvar, er jo helt forkert. De kan ikke bare vaske deres hænder. Det er dem som har ansvaret for situationen.

Kan man vinde situationen via gadekampe, eller hvad skal der til? Jeg går ikke ind for vold, og jeg synes, det skal løses med forhandlinger, men jeg kan godt se, at der snart ikke er flere alternativer tilbage. Jeg har forståelse for det, de gør, selvom jeg ikke går ind for det. Det er det samme med politikernes anklager om vold som trussels-middel. De (poli-tikerne, red.) vil jo ikke lytte til dem ellers. Så jeg er lidt forstående, eftersom det er det eneste, de har tilbage.

Navn: Jakob Hansen
Beskæftigelse: Pædagogstuderende, bor på Amager.

Hvad er din holdning til, at Ungdomshuset skal ryddes: Jeg er både forstående, men også imod, at det skal ryddes.

Hvorfor? Jeg har forståelse for, at det fungerer som en modpol til samfundet. At det er et sted med alternative normer frem for de herskende i samfundet. Det er godt. Men når det så skal ryddes, så skal der også stilles et alternativ til rådighed. Så skal der være et andet tilbud fra Kommunen eller Faderhuset, der siger: “Her er så et nyt hus, I kan være i“.

Hvem har ansvaret for situationen? Faderhuset bærer en stor del af skylden. De mener jo, at det er deres, og holder stædigt på det. Jeg synes de gør det for meget. Det virker som om, at de vil af med brugerne som sådan. De vil jo alligevel rive huset ned og bygge helt nyt. Derfor virker det som om, at de er ude efter brugerne, som de mener repræsenter noget skidt. De er jo ikke ligefrem enige omkring synet på samfundet.

Kan man vinde situationen via gade-kampe, eller hvad skal der til? Nej. Man kan aldrig vinde via gadekamp, og jeg tror heller ikke at Danmark er et sted, hvor sådan noget vil kunne ske. Jeg mener derimod der skal andre former for retorik på banen, før at finde en løsning. Man må tænke nyskabende. Indtil videre er der jo ikke sket så meget.

Under parolerne “Stop rydningen af Ungdomshuset!“ og “Ungdomshuset blir!“ Indkalder Borgergruppen for Ungdomshuset i samarbejde med Christiania og Vesterbro Loves Ungeren til demonstrationer torsdag d.14. december. Demonstrationerne vil gå fra henholdsvis Nørrebro, Vesterbro og Christiania og vil alle ankomme på Rådhuspladsen mens borgerrepræsentationen stadigvæk er i gang med deres møde på Rådhuset. Der opfordres til at man møder op med fakler, stjernekastere, bannere, musikinstrumenter, barnevogn m.m.

NØRREBRO:
Kl.15.30: St. Hans Torv,
afgang kl. 16.00.
Demoen ender på Rådhuspladsen ca.kl.17.15

VESTERBRO:
Kl.15.30: Enghave Plads,
afgang kl. 16.00
Demoen ender på Rådhuspladsen ca.kl.17.15

CHRISTIANIA:
Kl.15.30: Christiania,
afgang kl. 16.00
Demoen ender på Rådhuspladsen ca. kl. 17.15

Spred budskabet og se mere om Borgergruppe for ungdomshuset: www.proungdomshuset.dk

Se også:
SAA 263: Mangfoldigheden under angreb: Først Christiania – nu Ungdomshuset
SAA 263: Interview med talsmand for Ungdomshuset (fuld længde): Politikerne har ansvaret for “Ungeren“

Flere artikler fra nr. 263

Flere numre fra 2006

Se flere artikler om emnet:
Ungdomshuset (Kbh.)

Siden er vist 4756 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside