Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 264 – 17. januar 2007 – side 4

Et studenternetværk i udvikling

Alexander Lassithiotakis

Interview med Johanne Schmidt, studerende på RUC og aktiv i Enhedslistens Studenternetværk

Hvordan synes du at studenternetværket det sidste års tid har udviklet sig?

I forhold til i hvert fald København er det helt tydeligt at man rammer ned i et potentiale. Altså man samler op på nogle mennesker som ikke lige ved hvor de skal gå hen. Studenternetværket er et supplement til andre enhedsliste aktiviteter. Noget vi har haft rigtigt meget succes med i København er Marx Delight – hvor vi har haft helt op til 80 deltagere til at diskutere bl.a. marxistisk økonomi.

I takt med at universiteterne bliver skåret i timer så tror jeg der opstår et behov for at diskutere teori der forholder sig kritisk til det bestående. Hvis man eksempelvis tager økonomiundervisningen på RUC, så lærer man i grove træk at det frie marked og den klassiske liberalistiske økonomi er en naturgiven sandhed. Den sandhed kan vi være med til at udfordre. Et andet konkret eksempel er, at vi har arrangeret 2 –3 alternative økonomiforelæsninger inde på Christiansborg med økonomen Frank Åen.

For det første er det super fedt, at omkring 50-60 Sambas-studerende har lyst til at deltage i det, og for det andet er der rent faktisk mange der siger, at de synes det bidrager med noget i forhold til deres studie. Så jeg synes det har en meget god form.

Der hvor jeg tror vi skal blive bedre, det er i forhold til at generere aktivitet fra netværket. En ting er den aktivitet der ikke er umiddelbart synlig, f.eks. at en masse folk får ansigt på hinanden, hvilket gør det lettere at koordinere på universiteterne osv. Det er selvfølgelig rigtig vigtigt og det har også vist sig at være effektivt, fx i forbindelse med universitetsbesættelserne i sommer, men man kunne godt have et mål der hedder, at man ville blive bedre til at handle udfra de diskussioner vi har.

Hvis du skal kigge fremad på næste år hvad kommer der så til at ske?

Ja, i København har vi en plan om at tage hul på globaliseringsdiskussionen frem til mobiliseringen til Rostock til sommer. Dels at tage en teoretisk diskussion, men også et konkret sigte om at vi gerne skulle have 1000 mennesker til Rostock til sommer (til demonstration ved G8-topmødet, red). En anden aktivitet er at prøve at tage fat på stress og udbrændthed på venstrefløjen; og en ting som er blevet efterspurgt i netværket er feminisme, som jeg også regner med at vi skal arbejde med til foråret.

Se mere på stud.enhedslisten.dk

Se også:
SAA 264: 2007: Velfærd: Vores uddannelse – alles velfærd

Flere artikler fra nr. 264

Flere numre fra 2007

Se flere artikler af forfatter:
Alexander Lassithiotakis

Siden er vist 2364 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside