Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 266 – 14. marts 2007 – side 10

Nekrolog

Ågot Berger

En lysende stjerne på venstrefløjen, Ågot Berger, forlod alt for tidligt denne jord, d. 13. februar i år, 52 år gammel. Født og vokset op i Norge. Som ung var Ågot i ’70erne aktiv i den norske ungdomssocialistiske bevægelse i Oslo, og markerede sig som både en slagkraftig taler, en teoretisk begavelse og en naturlig leder. I 1980 flyttede hun til Danmark og fortsatte med at kæmpe for opbygning af et revolutionært parti. I første omgang i Venstresocialisterne, senere i Internationale Socialister, som stiftende medlem i 1984 til langt op i ’90erne, og helt frem til hendes død, i Enhedslisten.

Ågot var ikke kun en socialistisk teoretiker og aktivist, men var også en drivende kraft på mange planer i Bibliotekar Forbundet, hvor hun specielt markerede sig som fortaler for en aktiv integrations- og anti-racistisk politik fra bibliotekarernes side. Hendes popularitet afspejles i, at hun høstede de fleste stemmer til det seneste valg til hovedbestyrelsen i forbundet.

Til Ågots begravelse kom der over 200 som ærede hendes minde og afspejlede den store respekt og kærlighed som så mange mennesker havde for hende. Mennesket Ågot var livlig, favnende, generøs og indlevende. Vi er alle fattigere uden Ågot, som i over 30 år kæmpede for at ændre verden til det bedre sammen med ligesindede.

Flere artikler fra nr. 266

Flere numre fra 2007

Siden er vist 3880 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside