Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 267 – 4. april 2007 – side 2

Det mener vi

Så svarede Christiania langt om længe på kravet om normalisering

Christianitterne svarede ja til Thor Petersens plan om normalisering. Det kunne vi jo så begræde, men samtidig også sagtens forstå nitterne. De har levet med flere års politibesættelse, de har levet med regeringens trusler om normalisering svævende over hovedet, og de har set, at meget på Christiania er blevet ødelagt, siden Fogh kom til magten.

Men Christiania sagde ikke bare ja, de har fastholdt deres demokratiske ret til at prøve at gå rettens vej, og at de vil beholde deres kollektive, demokratiske kontrol med området. Thor Petersens og regeringen ville ikke nogen dialog, og nu siger de, at Christianitterne er uden for indflydelse på det område, som de selv har forvaltet i over 30 år.

Men hvis regeringen sætter hårdt mod hårdt, kan det blive en større konfrontation end de regner med, og det kan blive en meget ubehagelig politisk sag for dem. Bevægelsen, der er opstået omkring kravet om et nyt ungdomshus, støttes nu af et flertal af Københavns befolkning, nærmere bestemt 65%. Og opbakningen til Christiania er endnu større.

De kan ikke bare rydde Christiania uden at møde modstand, og hvis vi som bevægelse forstår at svare rigtigt igen, kan vi vinde mange hjerter og megen sympati, når aktivisterne stiller sig i vejen for Foghs grå normalisering. Hvis vi er mange nok, kan vi stoppe hans bulldozere, vi kan godt vinde over hans politi men ikke ved at bruge deres metoder. Vi skal bruge vores antal, vi skal aktivere alle dem, som var på gaden for Ungeren, vi skal have det flertal af københavnere, som er for ungdomshuse, og som er for Christiania, på gaden og blokere deres planer.

Vi skal inddrage fagbevægelsen endnu mere end den blev i kampen om Ungeren. Den skal på banen og nægte at arbejde under politibeskyttelse, og når regeringen og politiet så finder andre til at udføre arbejdet, skal vi slå igen med fysiske blokader.

Hvis vi gør det til de manges kamp, kan vi vinde over Fogh. Vi ejer livsglæden, solidariteten og flertallet – de har kun politi, knipler og gas.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 267

Flere numre fra 2007

Siden er vist 2648 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside