Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 267 – 4. april 2007

Modstand mod G8

Tag til Rostock 2. juni

Hvad er G8

G8 er et internationalt forum for regeringerne i Frankrig, USA, England, Canada, Japan, Italien, Tyskland og Rusland. G8, eller G6 som det hed dengang (Canada og Rusland er først kommet til senere), holdt deres første møde i 1975. Oven på oliekrisen i 1973 og 1974 og den efterfølgende økonomiske krise, inviterede den franske præsident Valéry Giscard d’Estaing verdens 5 mægtigste mænd for at diskutere globale økonomiske problemstillinger.

Siden da har der været mange fælles bekymringer, og G8 har sat hinanden i stævne hvert år siden. Under ekstremt luksuriøse forhold fastsætter verdens 8 mægtigste statsledere dagsordenen og retningslinierne for de internationale finansielle institutioner som Den Internationale Valutafond (IMF), Verdensbanken og Verdenshandelsorganisationen WTO. Om man vil det eller ej, så spiller G8 en central rolle i når vi taler om verdens udvikling. Man taler ligefrem om global governance, eller et globalt lederskab. Det er vel at mærke et lederskab der på ingen måder har nogen form for demokratisk legitimitet – de er ene og alene statsledere for verdens 8 mest magtfulde lande, og repræsenterer de interesser det indebærer.

G8 landene står for 65% af verdens økonomi, omfatter 13 % af verdens befolkning. G8 samlede militærbudget var i 2005 på 705 milliarder dollars.

Tag til Rostock 2. juni

Enhedslisten organiserer busser, så det er muligt at tage af sted lørdag morgen d. 2. juni og være hjemme igen om aftenen. Turen koster 250 kr.

Tilmelding kan ske på:
www.enhedslisten.dk/blog

Links

www.heiligendamm2007.de
www.move-against-g8.de
www.g8andwar.de
www.nolager.de
www.block-g8.org
www.dissentnetwork.org
www.g8-alternative-summit.org

Flere artikler fra nr. 267

Flere numre fra 2007

Siden er vist 2499 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside