Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 268 – 25. april 2007 – side 3

Tørklæde-debat

Frihed til at begrænse andre

Asmaa Abdol-Hamid

Den seneste debat om tørklæde, islam og muslimer har denne gang bragt andet med sig. Tørklædet er af Dansk Folkeparti blevet sammenlignet med det nazistiske symbol, hagekorset, og jeg selv er blevet anbefalet en behandling hos en psykiater. Alt dette fordi jeg som socialist har valgt at tage imod opfordringen til at lade mig opstille som folketingskandidat for Enhedslisten.

Debatten i sig selv har ikke overrasket mig. Tværtimod har det overraskende været sammenligningen mellem tørklædet og hagekorset. Sammenligningen er både voldsom og kedelig. For man har med sammenligningen ramt milliarder af mennesker og Dansk Folkeparti har lagt et lighedstegn mellem dem og forbryderne til en af historiens forfærdeligste grusomheder. At jeg bliver anbefalet at gå til psykiater, fordi jeg benytter mig af en demokratisk grundlovssikret ret, er også overraskende.

Dog skal det siges, at det har været tankevækkende hvorledes frihederne bliver forvaltet. At man fra Dansk Folkeparti benytter sin frihed til, at begrænse andres frihed – og hvorfor? Fordi man går klædt på en anden måde, og fordi man er politisk uenig.

Jeg synes at individets selvbestemmelsesret skal kunne bevares, da det er en væsentlig del af vores samfund og demokrati. Samfundets fundament er bygget på værdier såsom religionsfrihed, ytringsfrihed og menneskerettigheder. Værdier som jeg betragter som essentielle i vores samfund. Regeringens normaliseringsstrategi peger hen mod at skabe mennesker på et samlebånd hvor afvigerne skal kasseres. Dette kom bl.a. til udtryk da ungdomshuset blev til stumper og stykker da emnet Christiania blev aktuel og da tørklædedebatten tog sig plads. Jeg er bange for at regeringen i samarbejde med Dansk Folkeparti, tager Danmark hen til et sted, hvor de grundlæggende værdier får deres begrænsning. Hvor man anvender sin frihed til at begrænse andres og hvor pluralisme, mangfoldighed og tolerance blot er begreber man kan læse om men ikke opleves i det praktiske.

Det er tydeligt, at vi med den udvikling har brug for et andet Danmark, et Danmark hvor vi igen bliver forgangsland. Derfor ser jeg socialismens værdier som et alternativ til regerings nuværende strategi. Det er vigtigt at vi i Enhedslisten får fremhævet vores partipolitiske program. At vi fortsætter med at sætte fokus på de socialt svage, uligheden, globaliseringen og ikke mindst mangfoldigheden. Fokus på, at forskellighed ikke er en begrænsning men en mulighed for os alle. Jeg skal til sidst benytte muligheden til at takke alle, som har bakket mig op via. mail, telefon og personligt, under denne værdidebat. De hundredvis af mails, jeg har fået, har været en energiindsprøjtning til at fortsætte kampen mod social uretfærdighed.

Asmaa Abdol-Hamid er socialrådgiver & stud.cand.soc.

Flere artikler fra nr. 268

Flere numre fra 2007

Se flere artikler om emnet:
Muslim-hetz

Se flere artikler af forfatter:
Asmaa Abdol-Hamid

Siden er vist 2890 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside