Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 268 – 25. april 2007 – side 5

Afghanistan

USA indrømmer drab på civile

USA’s militær har indrømmet, at dets tropper i Afghanistan d. 4. marts tog på et hævntogt, efter at et køretøj var blevet ramt af en selvmordsbombe.

Umiddelbart efter hændelsen hævdede en amerikansk eliteenhed, at den havde forpurret et massivt Taliban-angreb i Nangahar-provinsen, og at civile var blevet fanget i krydsild. En soldat blev lettere såret af bomben.

Soldaterne reagerede ved at skyde på alle, der flygtede fra det sted, hvor bomben sprang. De skød på civile biler og fodgængere.

Ti personer blev dræbt, deriblandt en ti-årig pige, en et-årig dreng og tre ældre landsbybeboere. Over 30 blev såret.

Da rygterne om en massakre begyndte at sprede sig, forlangte de amerikanske tropper, at journalister slettede billeder af massakren og forbød dem at tale med overlevende.

Men en undersøgelse af en afghansk menneskerettighedsorganisation afslørede denne mørklægning og tvang derved USA’s militær til at gennemføre sin egen undersøgelse.

Ifølge denne, var historien om “et massivt angreb“ det pure opspind. Amerikanernes reaktion var “ude af proportioner med den umiddelbare trussel“. Der blev ikke fundet patronhylstre langs den vej, hvor de amerikanske tropper sagde, at de havde været i kamp mod Taliban.

En talsmand for det amerikanske militær har konkluderet: “Min undersøgelsesofficer mener, at disse mennesker var uskyldige. Vi har ikke fundet beviser på, at de dræbte var Taliban-krigere.“

Hændelsen skabte stort postyr i området. Kort efter episoden blokerede over 2.000 mennesker vejen fra Jalalabad og Kabul og råbte blandt andet slagord som: “Død over Amerika“ og :“Død over Karzai“, med henvisning til præsident Karzais samarbejdsvilje med USA.

Den pågældende amerikanske eliteenhed er en del af de nyligt indsatte specialstyrker, som præsident Bush har lovet at indsætte flere af.

Yderligere oplysninger kan findes på www.aclu.org

Flere artikler fra nr. 268

Flere numre fra 2007

Siden er vist 1762 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside