Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 269 – 16. maj 2007 – side 5

Enhedslisten i sygehusforlig

Parlamentarisk glidebane

Jakob Nerup

Region Hovedstaden har vedtaget en ny sygehusplan, som baseres på en yderligere centralisering og specialisering, uden at der kommer flere hænder til pleje, omsorg og rengøring. Det er et samlet regionsråd minus Venstre, som står bag planen. At Enhedslisten er med i forliget bør undre enhver, som ikke ønsker flere nyliberale forlig.

Men det er ikke sket uden stærke protester fra et mindretal, som fremhævede, at Enhedslisten i denne situation har drevet parlamentarisme som SF, hvor man accepterer forringelser som modydelse for forbedringer indenfor den fastlagte ramme.

Og i særlig grad har Enhedslisten Frederiksberg været kraftigt imod. De har været en stærk deltager i en lokal underskriftindsamling mod lukningen af skadestuen og fødeafdelingen på Frederiksberg hospital, og sammen med de ansatte samlet mere end 18.000 underskrifter.

Hvis Enhedslistens tre repræsentanter i Regionsrådet og Enhedslistens regionsbestyrelse havde brugt energien og det politiske krudt på samme måde som Frederiksberg, så havde chancerne for at presse politikerne til at bevare ikke blot skadestuerne, men også fødeafdelingerne, været meget større.
Enhedslistens deltagelse i dette forlig er desværre ikke en enlig svale, men en i rækken af forlig som er indgået i det seneste år i kommuner og regioner.

Det sår tvivl om ikke bare princippet om at stemme imod den mindste forringelse og for den mindste forbedring. Det sår i høj grad tvivl om Enhedslistens standhaftige modstand mod hele den nyliberale kurs som dominerer i kommuner og regioner, og styrker ikke bevægelsen i de kommende kampe, tværtimod.

Flere artikler fra nr. 269

Flere numre fra 2007

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 2223 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside