Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 27 – Februar 1987 – side 3

Københavns Kommunehospital

Weide under pres

Tom Christiansen

Fire dages strejke på Kommunehospitalet (KH) i København har fået flertallet i Københavns Borgerrepræsentation til at vakle.

Ved at “omstrukturere” mellem hospitalerne i København – og i praksis lukke den akutte behandling på KH – ønsker man at spare 20 mill. kr. Personalet på KH mener, at der er tale om regulære nedskæringer.

Derfor vedtog næsten alle personalegrupper at nedlægge arbejdet. Socialistisk Arbejder Avis har talt med Kirsten Rasmussen, ansat på KH: “Strejken var en proteststrejke. Blandt andet for at få pressen til at skrive om de planer om omstruktureringer, der har rumlet de sidste måneder.”

“Strejken sluttede derfor torsdag med en aktion i forbindelse med et møde i Borgerrepræsentationen. Repræsentanterne for CD og Venstre er begyndt at stille spørgsmålstegn ved planen – efter det røre, som strejken har skabt.”

“Men de stiller, ligesom SF, kompromisforslag om, at enkelte afdelinger kan bevares – blandt andet hjerteafdelingen – men at de andre skal lukkes. Vores krav er, at alle afdelingerne skal blive på KH. Man kan ikke forstille sig en akut afdeling uden de andre. Det ville gøre KH til et andenrangs hospital.”

“Under strejken blev de andre hospitaler i kommunen besøgt. Vi informerede om planerne og strejken og samlede penge ind. Vi blev generelt godt modtaget. Men det eneste konkrete resultat, vi kender til, er, at de på Hvidovre Hospital holdt en halv times fagligt møde og sendte en støtteudtalelse. Der var ikke nogen sympatiaktioner, hvilket nok er det eneste, der batter.”

Flere artikler fra nr. 27

Flere numre fra 1987

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp (DK): Sygeplejersker

Se flere artikler af forfatter:
Tom Christiansen

Siden er vist 1488 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside