Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 271 – 15. august 2007 – side 2

Det mener vi

Vælt Fogh

Mens valgtrommerne lyder stadig højere er Fogh ved at skabe et spin om sig selv og regeringen som fredelige, indvandrervenlige velfærdssupportere.

Intet billede kunne være mere falsk. De sidste 6 år med Fogh har været en lang vandring i retning af krig, racisme og nyliberal offensiv mod velfærden.

Fogh er ikke blevet mere fredelig, selvom den danske base i det sydlige Irak er lukket. Fogh støtter fortsat den amerikanske besættelse og Bush imperialistiske offensiv. Danske soldater er stadig i Irak og Danmark opruster tilstedeværelsen i Afghanistan, hvor heftige kampe og bombardementer af civile er hverdag.

Fogh er ikke blevet mindre racistisk, fordi han inviterer nogle udenlandske arbejdere på grund af arbejdskraftmangel i Danmark. Fogh fastholder den umenneskelige starthjælp til flygtning, grusomme udvisninger, årelange fængselslignende ophold i danske asylcentre, 24. årsreglen og en grundlæggende diskrimination af indvandrere gennem sprogtest, politiindsatser i gethoer o.lign. Hertil kommer Fogh’s islamofobiske hetzkampagne mod muslimer ude i verden og i Danmark, hvor han dæmoniserer og generaliserer alle muslimer for at skabe et nyt fjendebillede nederst på den sociale rangstige.

Fogh er heller ikke blevet mindre nyliberalist, fordi han laver trepartsaftaler eller lover kræftpatienter behandling. Fogh har hvert eneste år han har været statsminister skåret ned på den velfærd der bruges af flertallet. Der er nedlagt sygehuse og sparet på lønnen. Der er proppet flere ind i børnehaverne uden flere ansatte. Skolerne får flere krav, men ingen hjælp. De gamle får mindre hjemmehjælp og i stedet får de ansatte kontroltyrani og lav løn. Det danske uddannelsessystem er på 6 år med Fogh blevet underlagt behovene i Dansk Industri, som også kontrollerer de eksterne bestyrelser som styrer gymnasier og universiteter. Dagligdagen er blevet fyldt med testtyrani, mens gud, konge og fædreland fra den sorte skole dage er genindført.

Fogh er fortsat de rige ven og de multinationales hjælper. De rige har fået enorme friværdier, aktiegevinster og mere privatisering at investere i. Antallet af millionærer stiger, samtidig med at antallet af fattige vokser. De multinationales profitstigninger under Fogh overstiger mangedobbelt velfærdsinvesteringer, fordi de har fået skattelettelser og stor hjælp til internationale kontrakter med USA og Kina. Foghs støtte til Bush og deltagelsen i krigene har hjulpet danske multinationale som Mærsk, Novo og Vestas til enorme milliardkontrakter med USA’s myndigheder.

Der er således al mulig grund til at vælte Fogh ved det kommende valg. Men der er i lige så høj grad grund til at slå fast at alternativet ikke udgøres af en nyliberal socialdemokrat i samarbejde med de Radikale og Ny alliance. De står for den samme politik som Fogh minus 10 %. Et rigtigt alternativ må starte med at sige fra overfor krig, racisme og nyliberalisme. Vi skal have alle tropper ud omgående fra Irak og Afghanistan. Vi skal have afskaffet de racistiske love mod flygtninge og indvandrere, så vi igen kan ånde mangfoldigt. Vi skal have stoppet smadringen af velfærden og genoprettet den.

Alternativet synes ikke umiddelbart, fordi Helle Thorning ikke vil det og Villy fra SF hellere vil promovere sig selv. Men det betyder ikke, at rigtig mange arbejdere og unge ikke ønsker et fælles alternativ fra venstrefløjen. Enhedslisten står forrest i at skabe sammenhæng mellem kampene udenfor Christiansborg og et fælles alternativ til Fogh. Og på samme tid er Enhedslisten et antikapitalistisk venstreorienteret parti, som ikke støtter nogen former for krig, racisme eller nyliberalisme. Enhedslisten er med til at skabe både bredde og mere antikapitalisme på samme tid.

Derfor er det vigtigt at Enhedslisten styrkes. Derfor er det vigtigt at du og dine venner/kolleger/medstuderende tager del i valgkampen sammen med Enhedslisten, hvis I vi vælte Fogh. Og jeres indsats er vigtig fordi venstrefløjen ikke vinder valget i de borgerlige medier, men på gaden, i boligblokkene, på seminarierne og på arbejdspladserne. Jo flere valgaktivister, jo flere stemmer og des stærkere venstrefløj.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 271

Flere numre fra 2007

Siden er vist 2451 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside