Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 272 – 12. september 2007 – side 5

Kampen om Asmaa

Alexander Lassithiotakis

Asmaa Abdol-Hamid er blevet udnævnt som årsag til at Enhedslistens meningsmålinger er dykket. Måske er det også en del af forklaringen. I hvert fald står pressen på lur for at kaste sig skeptisk og fordrejende over hver en sætning hun udtaler. Ikke fordi hun siger andet eller mere end hvad de andre Enhedsliste-kandidater siger og har sagt. Men når ordene kommer fra Asmaa’s mund så bliver der tolket og mistænkeliggjort.

Derfor er der også en del på venstrefløjen og i Enhedslisten der stiller sig selv spørgsmålet om ikke det havde været bedre hvis Asmaa ikke var kandidat for Enhedslisten. Med en vis ret bliver det hævdet at Enhedslisten og Asmaa ikke var klar til de angreb vi nu er oppe imod. Men sagen viser netop hvorfor det er vigtigt at fastholde Asmaa som kandidat, og hvorfor vi skal vinde kampen – ikke om Asmaa som person – men om spørgsmålet om muslimers rettigheder og position i samfundet.

For Asmaa går stik imod det fjendebillede og den umenneskeliggørelse, som højrefløjen og Dansk Folkeparti i gennem de seneste år har opstillet, af hvad Islam og muslimer er. Hun ville som troende kandidat bane vejen for at flere danske muslimer kunne føle sig velkomne i Danmark såvel som på venstrefløjen. Det ville svække muligheden for at spille det racistiske kort når ulighed og nedskæringer skal retfærdiggøres.

Hvis det omvendt lykkes for højrefløjen og deres medie-hetz at køre Asmaa ud af dansk politik, enten fordi hun personligt ikke kan klare mere, eller fordi hun til sidst selv tror på at hun har gjort partiet en bjørnetjeneste ved at stille op som kandidat, ville det være et nederlag for Enhedslisten. Både fordi det ville styrke dem der hetzer islam og skaber fjendebilleder for at splitte befolkningen, men også fordi det ville forstærke en opfattelse blandt muslimer om at de ikke er velkomne i samfundet.

Derfor var det vigtigt at få Asmaa stillet op, og derfor er det vigtigt at forsvare hendes kandidatur. Problemet er rigtigt nok at Enhedslisten ikke var klar til Asmaa. Hun blev snarere stillet op på trods af hendes tørklæde end på grund af hendes synspunkter – fordi der skal være plads til forskellighed, men ikke fordi der i Enhedslisten og på venstrefløjen er vundet en forståelse for nødvendigheden af at gå imod islamofobien.

Det er manglen på diskussion og afklaring der er Enhedslistens problem og ikke Asmaa. Asmaa kunne til gengæld blive et problem for højrefløjen og den racistiske hetz. Lad os sørge for at hun bliver det.

Se også:
SAA 272: Kom i offensiven, venner
SAA 272: Enhedslisten er uundværlig i Folketinget

Flere artikler fra nr. 272

Flere numre fra 2007

Se flere artikler af forfatter:
Alexander Lassithiotakis

Siden er vist 2490 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside