Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 278 – 29. april 2008 – side 8

Hallo! I glemte noget

Fagforeningsfaner foran Christiansborg da folketinget vedtog traktat men glemte at sikre konfliktretten.

“I glemte at sikre konfliktretten, da I ratificerede traktaten,“ sagde formanden for LO Storkøbenhavn, Peter Kay Mortensen, da Fagligt Ansvar og LO Storbyerne afleverede underskrifter med krav om garantier for den danske model.
Mens fagforeningsfaner var linet op foran Christiansborg for at markere kravet om garantier for den danske model, rasede debatten i Folketingssalen om et forslag om at tage Lissabontraktaten som gidsel. Forslaget ville have sat godkendelsen af traktaten på pause, indtil der var skaffet håndfaste garantier for, at konfliktretten er uantastet.

Men et stort flertal afviste forslaget, og senere på dagen vedtog tinget som ventet Lissabontraktaten.

Initiativtagerne til underskriftsindsamlingen ”Fingrene væk fra konfliktretten” afleverede samtidig 2390 underskrifter fra faglige tillidsfolk og fagligt aktive for kravet om, at der sikres en garanti for forhandlings- og konfliktretten i forbindelse med en dansk godkendelse af Lissabon-traktaten

Skaf en garanti

Underskrifterne blev afleveret i Statsministeriet sammen med et brev til Anders Fogh. Fagligt Ansvar og LO Storbyerne opfordrer statsministeren til at rejse spørgsmålet over for de øvrige medlemslande og – senest i forbindelse med den endelige godkendelse af Lissabon-trakaten – at skaffe en garanti for, at EU-domstolen ikke kan blande sig i anvendelsen af den kollektive forhandlings- og konfliktret.

“I første omgang er der ikke flertal for dette krav i Folketinget, hvad vi selvfølgelig er kede af, men kampen fortsætter. Hvis Socialdemokraterne og SF vil være med, er der flertal for at pålægge statsministeren at gå til EU for at sikre konfliktretten,“ siger Peter Kay Mortensen.

Flere artikler fra nr. 278

Flere numre fra 2008

Se flere artikler om emnet:
EU/EF

Siden er vist 2607 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside