Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 279 – 12. juni 2008 – side 2

Det mener vi

Danmark under angreb

Danmark er under angreb. I hvert fald hvis man skal tro mediebilledet efter bombeattentatet mod den danske ambassade i Pakistan. Endnu en gang oplever vi hvordan dagsordenen handler om terrorister der truer vores ytringsfrihed og demokrati. Om hvordan vi skal værne om vores fælles værdier, og om hvor vigtigt det er vi står fast sammen i kampen mod fundamentalisterne.

Det kan undre hvordan vi gang på gang skal finde os i, at magthavere og meningsdannere spiller forbløffede og fortørnede over at danske institutioner er blevet et mål for terrorister. Og det er muligt at vi gang på gang bliver fodret med “nussepusse“-billedet af de danske soldater, der slet ikke slår uskyldige ihjel men tværtimod hjælper lokalbefolkningen. Og det er muligt at mange i høj grad tror på dette billede. Men det bliver krigens realiteter ikke anderledes af for de folk i mellemøsten der oplever konsekvenserne, mister livet eller lever med følgerne. Danmark er i krig, og danske soldater er en besættelsesmagt.

Det er os der har angrebet. At påstå det modsatte, er at fordreje sandheden. Og det er pinligt at vores ytringsfriheds-elskende medier, ikke gør andet at logre med halen og gentage løgnene.

Selvmordsbombe-angrebet i Islamabad, var meget kraftigt. Værst gik det ud over nabobygninger, parkerede biler, forbipasserende og vagtfolk. Den danske ambassade blev ramt, men det var pakistanere der mistede liv og lemmer.

Herhjemme diskuteres der nu endnu engang om faren for terroraktioner, og hvorvidt det er sikkert at opholde sig på befærdede steder eller tage med offentlig transport. Imens er de første ofre for dette oppiskede terror-fjendebillede, den tidligere talsmand for Islamisk Trossamfund der blev overfaldet på gaden ved Ryparken station, og de muslimske kvinder der på vej til bøn i moskeen på Dortheavej, blev truet af maskerede racister. Endelig går det selvfølgelig ud over danske muslimer generelt, fordi de nu endnu engang skal gøres ansvarlige for og sættes i bås med terrorister i mellemøsten. Og fordi de danske politikere har tilsyneladende har fået en god undskyldning for at hetze mod brugen af tørklæder.

Samtidig er det jo belejligt for politikerne, at der bliver fokuseret på skræmmebilleder, og at de kan slippe af sted med at optrappe den konservative moralske dagsorden. Så slipper de jo også for at finde penge til de strejkende og sikre ligeløn i samfundet.

Ingen kritiske medier eller opposition slipper igennem med kravet om at udhulningen af velfærden må høre op, og at det er den siddende regering der er ansvarlige for både nedskæringer herhjemme, såvel som krigene i mellemøsten og de derved følgende terrorhandlinger.

Ak ja. Terrorbomberne i Pakistan er i sandhed en tragedie.

Se også:
SAA 279: “Tørklædet er mit valg, min ret, min frihed”

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 279

Flere numre fra 2008

Se flere artikler om emnet:
Krigen mod terror 2001-?

Siden er vist 2785 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside