Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 279 – 12. juni 2008 – side 10

Det nødvendige alternativ til de borgerlige medier

Jakob L. Krogh

Vi træffer vores beslutninger om politiske handlinger på grundlag af viden om politiske ideer og forhold. En viden vi har fra medierne og egne erfaringer. Det er overvejende elitens synspunkter der kommer til udtryk i medierne. Deraf følger at et politisk parti, der ønsker et opgør med eliten, har behov for, at den politiske viden vi opnår gennem vores egene erfaringer generaliseres og den viden der er i modstrid med elitens interesser gøres tilgængelig.

Socialistiske Arbejderavis har en målsætning om at gøre netop dette. Dem der har mest behov for viden der er i modstrid med elitens interesser er dem der er i konkret kamp imod eliten. De bedste erfaringer med modstand mod eliten gøres af dem der er i konkret kamp imod eliten. Modstanden kommer til udtryk til demonstrationer, strejker og aktivist møder. Derfor sælger vi Socialistisk Arbejder Avis til disse aktiviteter og derfor skriver vi om dem.

Socialistisk Arbejderavis altid med i protesten

Når vi sælger Socialistisk Arbejder Avis til demonstrationer, strejker og aktivistmøder er der to formål.
1. Salg af aviser, uddelingen af materialer og andre former for organiseret politisk diskussion der styrker protesterne. Dette fordi at det er gennem diskussioner at de protesterende og sympatiserende udvikler en taktik der kan sikre protesten sejr.

2. Vi vil som alle andre politiske organisationer gerne have mere opbakning og flere medlemmer, hvilket vi bl.a. finder blandt dem der allerede protesterer. Ved at levere argumenter og igangsætte diskussion om taktik styrker vi dermed den konkrete protest, samtidige med at vi får flere medlemmer der efter den konkrete protest kan være med til at organisere nye protester og dermed udvikle protesten imod eliten.

Avisen som organisator

Krig, islamhetz og nyliberalisme dominerer samfundet og kommer frem på mange forskellige måder. Ingen kan overkomme at kæmpe imod det hele alene, det er derfor vi er organiserede i partier.

I Internationale Socialisters Ungdom har Socialistisk Arbejderavis også den funktion at den sikrer, at det enkelte medlem kan holde sig orienterede om de delkampe som andre medlemmer er involverede i og lære af dem, og samtidig se sammenhængen mellem de enkelte kampe således at de enkelte kampe, når det er relevant, kan udnytte hinandens styrke. Som det fx skete den 16. marts 15 dage efter rydningen af Ungdomshuset, hvor Ungdomshus-aktivister deltog i en “Nej Til Krig“ demonstration under parolen: “Fogh Ud af Irak – Ritt ud af Ungdomshuset“.

Flere artikler fra nr. 279

Flere numre fra 2008

Se flere artikler om emnet:
Medier
Den revolutionære avis

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 2561 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside