Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 279 – 12. juni 2008 – side 11

Læserbrev

Regeringens skjulte dagsorden for sundhedssektoren

Erik Maribo

Regeringen har en skjult dagsorden, hvor sundhedsvæsenet og befolkningen bliver taberne.

Regeringens skjulte dagsorden er privatisering af sundhedsvæsenet. Naturligvis siger den ikke dette højt, da den udmærket ved, at befolkningens holdning er at undersøgelser, behandling, pleje og genoptræning er et offentligt anliggende.

Regeringen roser sig selv af, at den gennemfører værdikamp, baseret på liberale ideer; men nogle værdier gennemføres bedst i det skjulte.

Privatiseringen af sundhedsvæsenet med privatforsikringer, skaber A og B mennesker. Dette er i strid med holdningen om, at sundhedsvæsenet er en solidarisk forpligtelse betalt over skattebilletten.

Hvad forsikringsprincippet betyder i praksis, er tydeliggjort i USA, hvor “maximering af udbyttet“ er det styrende princip.

Systemet svigter gang på gang, fordi det er baseret på vinding, vinding og atter vinding!
Sygdomsramte borgere i USA slås med forsikringsselskaberne, for at disse skal opfylde forsikringsforpligtelser. Enten bliver folk ikke behandlet eller også bliver de ruineret.

Når skaden er sket, er målet for forsikringsselskaberne at annullere forsikringen (der er specialansætte folk til at finde smuthuller) eller hæve præmien så den er ubetalelig. Kun hvor forpligtelserne er åbenlyse, eller der er risiko for retsag tabes, falder betalingen. Den form for etik og moral ønsker vi ikke i Danmark!

En klog mand sagde en gang: “Et velfungerende samfund bedømmes på, hvordan de svageste behandles“.

I øjeblikket råber sygeplejersker og andre op i forbindelse med konflikten. Desværre focuseres mest på 15% lønstigning, og ikke (selvom organisationsfolk har nævnt det mange gange), at vi står i et massivt samfundsproblem vedrørende sundhedssektoren.

Sundhedssektoren affolkes grundet lav løn, manglende agtelse, forceret arbejdstempo og faldende kvalitet.

Politikernes mund er lukket med 7 segl. De lader skuden støt og roligt sejle mod afgrunden, dvs. et sundhedsvæsen som ikke en gang kan betegnes som 3. klasses, fordi der totalt er skåret ind til benet. Sygehussektoren og den kommunale pleje er udmattet og afkræftet. Befolkningen ser ikke kursen, og har svært ved at se sig selv som sorteper om 5 til 10 år.

Regeringen viser ikke samfundssind. Den spiller med fordækte kort, tager ikke ansvar, fremmer ulighed og skaber A og B mennesker.

Virkeligheden er, at det er de strejkende, der viser samfundssind ved at fastholde et offentligt sundhedsvæsen med solidarisk dækning!

Kære regering. Penge og behandling hører ikke sammen. Det er en samfundsret og en offentlig forpligtelse at hjælpe hinanden, når nogen er i nød.

I sidder på pengekassen og bevillingerne. I kunne redde sundhedssektoren, hvis i vil. Det er et spørgsmål om vilje! I kan passende starte med at behandle personalet anstændigt!

Få det sundhedsvæsen op at køre igen! Stop personaleflugten, genskab kvaliteten og arbejdsglæden og dermed rekruttering af personale.

Erik Maribo er sygeplejerske og fra Vester Skerninge

Flere artikler fra nr. 279

Flere numre fra 2008

Se flere artikler om emnet:
Sygdom/sundhed

Se flere artikler af forfatter:
Erik Maribo

Siden er vist 2667 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside