Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 281 – 22. august 2008 – side 2

Kommentar

En anden verden er nødvendig!

At krige er en uundgåelig del af kapitalismen er ikke nogen nyhed i 2008. USA’s problemer i Irak og Afghanistan vokser, og betyder mere og mere desperate og uhyggelige handlinger i kampen om kontrollen over Mellemøsten. Senest har bomberne regnet over indbyggerne i Ossetien, i krigen mellem Georgien og USA på den ene side og Rusland på den anden.

Det er tragisk for de mennesker der mister liv og fremtid, fordi de bor i de områder imperialismen slås om. Men det er også hverdag for tusinder af mennesker i Mellemøsten.

Hykleriet kender ingen grænser for magthaverne. I Vesten hedder det sig at Rusland er aggresorer der skal trække sig. at deres krig er uacceptabel, og trækker perspektiver om en ny koldkrig, og endda bliver beskyldt for at ville gentage Gulag, Holocaust og 2. verdenskrig. Imens er vestens krige fortsat nødvendige humanitære interventioner, og vores magthavere roser vores soldaters indsats for fred og demokrati, samtidig med at de tordner mod det uacceptable i Ruslands krig mod Georgien. Set fra almindelige mennesker synspunkt er der ikke forskel på hvem der fører krigen. Forskellen ligger i at magthaverne ønsker at føre krig for at få større magt for dem selv og deres selskaber. Og Rusland behøves ikke at vokse i forhold til USA’s og Europas magt synes den vestlige logik at være.

Samtidig vokser kapitalismens vanvid dagligt for os alle sammen over hele verden. med racisme og nedskæringer. Konkurrence og usikkerhed. Pristigninger, økonomisk krise som de fattige tilsyneladende skal betale, og en klimakatastrofe som magthaverne snakker om men ikke løser.

Du kan læse mere om imperialisme og krig på side 6-7.
Om klimakatastrofe, overbefolkning, fødevarekrise – og vores modsvar til vanviddet på side 8-9, 10 og 11.
Og om racismen og andre vederstyggeligheder fra 24-års regel til uddannelses-systemet på side 2,3 og 4.

Det store spørgsmål er hvordan venstrefløjen opbygger kampen så vi kan vinde en bedre verden. vi har behov for en venstrefløj der går sammen og slås samlet og som et klart alternativ til socialdemokratiets og højrefløjens nyliberalisme. Men i praksis betyder det store og svære diskussioner om hvordan vi som venstrefløj skal oganisere og realisere dette alternativ.

I Italien gik en stærk venstrefløj ind i en centrum-venstreregering – og kollapsede på det, med endnu mere højredrejning og racisme til følge. Læs mere om de tragiske italienske erfaringer på side 13. og om den hjemlige diskussion på venstrefløjen, om hvordan vi skal opbygge et realistisk alternativ på side 3 og 12.

Med andre ord. Denne udgave af Socialistisk Arbejderavis skulle gerne levere kvalificerede argumenter til efterårets kampe. God læse- og kamplyst.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 281

Flere numre fra 2008

Siden er vist 2488 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside