Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 283 – 31. oktober 2008 – side 5

Appel vedtaget i Stuttgart 5. oktober 2008

Nej til krig – Nej til Nato

I anledning af militærorganisationen NATO’s 60 års jubilæum, appellerer vi til alle folk om at komme til Strasbourg i april 2009 for at protestere mod NATO’s aggressive militær- og atomvåben-politik, og fremføre vores vision om en retfærdig verden uden krig.

NATO er en voksende forhindring for at opnå fred i verden. Siden den kolde krigs afslutning har NATO genopfundet sig selv som et redskab for ‚det internationale samfunds‘ militære aktioner, herunder fremme af den såkaldte “krig mod terror“.

I virkeligheden er den et aktivt instrument for den USA dirigerede brug af magt med militære baser på alle kontinenter, omgåelse af FN og international lov, accelererende militarisering og eskalerende militærudgifter – NATO-lande står for 75 % af verdens militærudgifter. Siden 1991 har NATO forfulgt denne ekspansionistiske dagsorden, beregnet til at fremme strategiske og ressourcemæssige interesser. NATO har ført krig på Balkan under dække af såkaldt “humanitær krig“, og har ført syv års brutal krig i Afghanistan, hvor den tragiske situation eskalerer, og krigen har bredt sig til Pakistan.

I Europa forøger NATO spændingerne, og bærer ved til våbenkapløbet med det såkaldte “missilforsvar“, et massivt atomvåbenarsenal og en slå først strategi for atomvåben. EU’s politik er mere og mere bundet til NATO. NATO’s igangværende og potentielle ekspansion ind i Østeuropa og længere, og dets “out of area“ operationer gør verden til et farligere sted. Konflikten i Kaukasus er en klar indikation af farerne. Enhver fremrykning af NATO’s grænser forøger muligheden for krig, herunder brugen af atomvåben.

For at nå vores vision om en fredelig verden, tager vi afstand fra militær reaktion på globale og regionale kriser. Disse er en del af problemet, ikke en del af løsningen. Vi nægter at leve under atomvåbenterror og tager afstand fra et nyt våbenkapløb. Vi må nedsætte de militære udgifter og overføre midler til opfyldelse af menneskelige behov i stedet. Vi må lukke alle udenlandske baser.

Vi er modstandere af alle militære strukturer, der bliver brugt til militær intervention. Vi må demokratisere og demilitarisere relationerne mellem folk og etablere nye former for fredeligt samarbejde for at bygge en mere sikker og retfærdig verden.

Vi opfordrer jer til at sprede denne besked i jeres områder og bevægelser, at komme til Strasbourg og Kehl og at virkeliggøre denne vision. Vi mener, at en verden i fred er mulig.

NO TO WAR
NO TO NATO

Se også:
SAA 283: Nej til krig: Nej til Nato
SAA 283: Ustabiliteten i Afghanistan vokser mens USA bomber Pakistan

Flere artikler fra nr. 283

Flere numre fra 2008

Se flere artikler om emnet:
Krigsmodstand (int.) 2001-?

Siden er vist 4390 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside