Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 291 – 18. september 2009 – side 7

Arbejdere i alle lande ...

Korte klip fra arbejderes kamp kloden rundt.

Australien: Flere melder sig i fagforening

I 2007 blev den fagforeningsfjendske Howard-regering væltet efter store demonstrationer. Dens hårde fagforeningslove havde gjort mange almindelige faglige kampskridt ulovlige og gjort arbejdsgiverne til enerådige diktatorer på arbejdspladserne.

Den nye Labor-regering har lempet disse love betydeligt. Så selv om fagforeningerne forventede at gå tilbage i medlemstal pga. krisen, har mange af dem været i stand til at vokse ved at rekruttere tusinder af nye medlemmer.

Se mere: http://bit.ly/mIBNN

Pakistan: Unilever bruger vold mod faglig kamp

I mange lande tjener store multinationale selskaber deres milliard-overskud ved at tusinder af arbejdere kun har midlertidige ansættelser. De risikerer at ryge ud uden varsel ved den mindste anledning.

Således også på Lipton te-fabrikken i Pakistan, som er ejet af Unilever.

Her havde arbejderne gennem lang tid ført kampagne for at blive fastansat. Men på natskiftet den 31. august blev medlemmer af aktionskomiteen overfaldet af familiemedlemmer til ejeren af en af de under-selskaber, der lever af at hyre arbejdskraft til Lipton.

Se mere: http://tinyurl.com/qyetop

Mellemøsten: Regeringer skærper undertrykkelsen

Samtidig med at krisen har kostet arbejdspladser og lønnedgang over hele Mellemøsten de seneste måneder, har arbejderne krævet, at regeringerne beskytter deres arbejdspladser og deres indtægt.

Regeringerne har svaret igen med skærpet undertrykkelse. Fra fusk ved valg af arbejder-repræsentanter i Marokko, fængsling af demonstrerende arbejdere i Tunesien, politi-angreb på aktionerende havnearbejdere i Jordan til fortsat forfølgelse af fagligt aktive i Iran.

Se mere: http://bit.ly/11tGjQ

Egypten: Skatteopkrævernes formand afhørt.

I sidste nummer af Socialistisk Arbejderavis fortalte vi om skatteopkrævernes kamp for deres egen uafhængige og demokratiske fagforening i stedet for den officielle stats-fagforening.

Siden da er deres formand blevet afhørt af politiet og beskyldt for at “skade Egyptens omdømme og dets officielle fagforenings-system“.

Se mere: http://www.socialistworker.co.uk/art.php?id=18979

Bortset fra den sidste er dette nummers klip taget fra web-sitet www.LabourStart.org. Her kan du løbende finde nyt om arbejderkampe internationalt. Følg dem på Twitter: www.twitter.com/labourstart.

Flere artikler fra nr. 291

Flere numre fra 2009

Siden er vist 1431 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside