Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 294 – 27. februar 2010 (Kun online)

Strejker kan stoppe fyringerne på hospitalerne

Regionerne skal samlet set spare 986 millioner. Derfor bliver der i disse dage delt 1.000 fyresedler ud på de danske hospitaler. Alene på Hvidovre Hospital skal, der fyres 225.

Kravet om 2 procents effektiviseringer hvert år har betydet, at arbejdstempoet kontinuerligt er blevet skuret op. Fyringerne vil betyde endnu dårligere forhold for patienterne, øget arbejdsintensitet, og flere arbejdsskader.

Forringelserne er en del af regeringens langsigtede strategi for at skabe en privat sundhedssektor i Danmark. Behandlingsgarantien og skattefradraget på arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer har været afgørende for at styrke den private sundhedssektor. I 2001 gav det underskud at drive privathospital i Danmark. Det gør det ikke mere.

Før skattefradraget havde kun 45.000 danskere en privat sundhedsforsikring i dag har næsten en million dansker en privat sundhedsforsikring. Fyringerne vil yderligere forringe de offentlige hospitaler og dermed styrker regerings mål; nemlig at fremelske en privat sundhedssektor i Danmark på bekostning af den offentlige solidariske sundhedssektor hvor der er adgang for alle.

Strejker kan stoppe fyringerne.

Der er råd til ordentlige hospitaler, da bankerne havde problemer vedtog et næsten enigt folketing i løbet af to dage at give dem 100 milliarder kr.!

Hvis fyringerne skal stoppes, skal regeringen presses til at give regionerne de blot 986 millioner som de mangler. Kun strejker kan presse regeringen. Hvis ikke der sker noget nu, vil Lars Løkke forsat give regionerne skylde, selvom det er regeringens ansvar, at regionerne er underfinansierede.

Der er stor opbakning i befolkningen til offentlige hospitaler, og strejken mod fyringerne vil falde samme med strejker op til den private overenskomst, som den på Carlsberg i dag. Derfor kan en strejke vindes.

Flere artikler fra nr. 294

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
Krise og modstand (DK)

Siden er vist 3049 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside