Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 295 – 18. februar 2010 – side 7

Århus

Trusler mod institutionsleder for fravalg af svinekød

Helle S Nielsen

Som dagtilbudsleder har Ruth Theilmann været med til at beslutte, at der ikke serveres svinekød for børnene i seks århusianske daginstitutioner.

Siden hun fortalte om dette offentligt, har hun været udsat for omfattende email-chikane og et bombardement af trusler om vold og forfølgelse.

Når en fødevare kan skabe så stærke reaktioner, skal det ses som en del af den generelle hetz mod muslimer. Tiltaget er primært et hensyn til de muslimske børn, der ikke kan spise svinekød, og det sætter de islamofobiske sind i kog.

Men der er ikke noget urimeligt i, at offentlige institutioner tilpasser sine tilbud til brugerne og serverer mad, som alle børn kan spise. Det er ikke særbehandling eller diskrimination at have en kostordning, som alle kan være en del af. Der er tale om et praktisk og pædagogisk tiltag, der øger fællesskabsfølelsen blandt børnene og som i øvrigt bakkes bredt op af forældrene.

De seks århusianske institutioner er ikke alene om ikke at sætte svinekød på menuen, og beslutningen omfatter også, at der ikke serveres halalslagtet kød. Dette har til gengæld ikke medført nogen stærke reaktioner eller problemer for institutionerne.

Sagen har opnået stor omtale, også udenfor landets grænser, og især på højreradikale netsteder, der svømmer over med ukvemsord og opfordringer til vold og trusler.

Sagen vidner om, hvor let det er at fyre op under den allerede eksisterende hetz. Dette giver let spil for både den politiske og voldelige højrefløj, der får medvind af politikere, der bruger flere kræfter på at kritisere, at en skole inviterer elevernes mødre på kaffe, end højrefløjens voldstrusler mod en institutionsleder.

Flere artikler fra nr. 295

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
Racisme

Se flere artikler af forfatter:
Helle S Nielsen

Siden er vist 2245 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside