Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 296 – 25. marts 2010 – side 5

Privat ledelsesstil hæmmer ytringsfriheden i det offentlige

Hver tredje offentligt ansatte frygter repressalier, hvis hun offentligt kritiserer de ansvarlige politikere, og hver anden frygter de negative konsekvenser ved at gå til offentligheden med kritik af den administrative ledelse.

Endnu flere vil fremover vil frygte repressalier på grund af den “virksomhedsgørelse“, som den offentlige sektor gennemgår.

Privat ledelsesstil, kaldet New Public Management, har sendt de offentligt ansattes ytringsfrihed på retur. Selvom de ansatte har loven på deres side, kritiseres de gang på gang for deres udtalelser.

Den øgede fokus på konkurrence og branding i de offentlige institutioner gør, at de i højere grad forsøger at kontrollere, hvad deres ansatte må sige. Dermed fristes forvaltningsledelserne til at reagere negativt over for medarbejdere, der kommer frem med kritik. Det er et demokratisk problem.

“Hvis ingen udtaler sig kritisk om deres eget område i det offentlige, kommer der til at mangle kvalificerede indlæg i den offentlige debat,“ udtaler Tina Marlene Hansen, fællestillidsrepræsentant i LFS og forsætter: “Det er ikke mindst problematisk, fordi de politiske beslutningstagere ville have gavn af, at ansatte med indsigt kommer frem med konstruktive kritiske bidrag til, hvordan tingene kunne gøres anderledes.“

Flere artikler fra nr. 296

Flere numre fra 2010

Siden er vist 2058 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside