Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 298 – 2. juni 2010 – side 13

Mærsk presser sømænd ind i piratfyldt farvand

Seks besætningsmedlemmer fra Maersk Alabama har nu lagt sag an mod Mærsk. De mener, at Mærsk bevidst sendte dem ind i piratfyldt farvand i stedet at sejle uden om.

Den 8. april 2009 blev containerskibet Maersk Alabama kapret af somaliske pirater. Kapringen foregik 440 km sydøst for den somaliske havneby Eyl, selvom kaptajnen var blevet anbefalet at holde sig mindst 600 km øst for Somalia.

Maskinchefen på Maersk Alabama Mike Perry siger til CNN: “Det virkede nærmest, som om han ønskede at blive taget til fange.“

Sejl uden om piratområdet

Tidligere faglig formand for sømandene Henrik Berlau, der repræsenterer omkring 2.000 danske sømænd, har sagt til Information: “Det bedste, rederierne kan gøre lige nu, er at sejle uden om piratområdet. Hvis skibene ikke er store nok, hurtige nok eller tilstrækkeligt beskyttede til at undgå kapring, så sejl syd om Afrika. Pirat-uvæsenet skal udsultes, og det er den eneste måde at gøre det på.“

At sømænds liv skal bringes i fare og staten bruge penge på at sende flåden om på den anden side af jorden har en væsentlig begrundelse: Det er for dyrt at sejle syd om Afrika.

Flere artikler fra nr. 298

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
A.P. Møller / Mærsk

Siden er vist 2075 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside