Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 300 – 12. august 2010 – side 3

I seng med fjenden

Jakob L. Krogh

En af agurketidens historier har bl.a. handlet om, at Stephen Kinnock, Helle Thorning-Schmidts mand, måske ikke har overholdt skattereglerne. Stephen Kinnock får en million-hyre for at arbejde for World Economic Forum, som chef for den Europæiske og Central-asiatiske afdeling.

World Economic Forum hævder at spille en førende rolle i den økonomiske globalisering og i den finansielle liberalisering, og tager æren for at have lanceret Uruguay-runden, som kulminerede med skabelsen af Verdenshandelsorganisationen, WTO.

Denne afgørende rolle kunne World Economic Forum spille, fordi forummet samlede ca. 1.750 af verdens mest magtfulde mennesker fra industrien, medierne og universiteter til møder i Davos en gang om året. Som den berømte højreorienterede politolog Samuel P. Huntington beskriver denne magt: “Davos-folket kontrollerer næsten alle internationale institutioner, mange af verdens regeringer samt størstedelen af verdens økonomiske og militære ressourcer.“

På deres hjemmeside skriver World Economic Forum, at det er “langt fra at være en ’rigmands-klub’“. Men at medlemskab koster 42.500 schweizer-franc (230.000 kr.) for virksomhederne.

Det var i opposition til World Economic Forums magt og nyliberale politik, at der blev taget initiativ til World Social Forum, der blev lagt samtidig med møderne i Davos.

World Social Forum og de regionale og nationale social fora, det inspirerede til, blev samlingspunkter for bevægelsen mod den kapitalistisk globalisering, som første gang kom ind på den politiske sene i december 1999, hvor det lykkedes demonstrationer at stoppe WTO-topmødet i Seattle. Der blev derefter organiseret en lang række demonstrationer, også imod World Economic Forum i Davos.

Derfor er det paradoksalt, at det som den danske venstrefløj håber på netop nu er at få væltet Løkke til fordel for en statsminister, der når hun går på weekend, er sammen med en mand, der er med til at koordinere et af de fora, hvor den nyliberale politik er blevet udviklede og gennemført.

Flere artikler fra nr. 300

Flere numre fra 2010

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 1505 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside