Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 300 – 12. august 2010 – side 3

Konflikt og blokade mod Fitness World

Jakob Nerup

Sveden hagler af fitnessinstruktøren, mens hun afslutter sit spinninghold. Hun tørrer sveden af panden og går efter timen i gang med rengøringen. Hun har mange hold og får løn for 15 timer, men ofte bruger hun langt flere timer, da hun selv skal gøre rent.

I dag gik hun på arbejde selv om hun er dårlig. Man får nemlig ikke løn under sygdom som ansat i Fitness World. Man får heller ikke pension. Der er ingen betaling for overarbejde, aften- eller weekendarbejde. Der er ingen barselsordning eller de 5 ferie-fridage som alle andre har. Hun arbejder så sveden springer, men hendes løn- og ansættelsesforhold er total discount.

Fagbevægelsen har erklæret konflikt mod Fitness World. Den begynder 12. august landet over. Så blokeres byggepladserne, der laves ikke annoncer og alle LO-organiserede udfører ikke arbejde for Fitness World.

Gennem sommeren har byggefagene kørt på over for byggepladserne på de 5 nye centre som er under opførelse. Her har Fitness World brugt polske håndværkere uden overenskomst. Blokaden pressede Fitness World til at indgå overenskomst med Malernes Fagforening. Nu er turen kommet til personalet på centrene.

HK organiserer fitness-instruktørerne og det øvrige administrative personale. Det er et område i voldsom vækst, og arbejdet som fitnessinstruktør er ikke længere bare et bijob for studerende. Flere og flere skal leve af det.

Derfor vil HK have overenskomster, som sikrer de ansatte en rimelig løn og ordnede forhold. På SATS er der overenskomst med pension, overarbejdsbetaling, barsel, løn under sygdom osv.

Fitness World vil dog ikke lave en overenskomst. De kører på en discountmodel, også overfor de ansatte. Derfor kan de tilbyde lave priser. Og medarbejdernes discountforhold sikrer direktøren Per Lyngbak Nielsen og ikke mindst ejeren Henrik Rossing mange millioner i overskud.

Fitness World har mere end 200.000 kunder, en omsætning der vil nærme sig 400 millioner i år og et overskud i nærheden af de 40 millioner.

Henrik Rossing har en enkel filosofi: “Min far var assurandør og havde en livsfilosofi om at tjene så mange penge som muligt på så kort tid som muligt. Han fik et godt liv ved det – med masser af personlig frihed, og det tror jeg har sat sine spor i mig.“

Støt blokaden

· Boykot Fitness World. Brug SATS som har overenskomst.
· Støt konflikten mod Fitness World – mød frem på blokaderne af byggepladserne
· Protester ved Fitness World centre – se HK-privats website (hk.dk/privat)
· Få din arbejdsplads til at boykotte (eller opsige) aftaler med Fitness World

Flere artikler fra nr. 300

Flere numre fra 2010

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 3259 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside