Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 301 – 18. september 2010 – side 7

Kapitaliseret frygt

Anna Rytter

Frygt er et effektivt redskab. Den kan kapitaliseres. Hvilket den i høj grad er blevet og stadig bliver efter 11. september. Karen Jespersen og Ralf Pittelkows seneste bog Islams Magt – Europas Ny Virkelighed er endnu en bog, der forsøger at bevise påstanden om, at Danmark og Europa er ved at blive oversvømmet af muslimske indvandrere, der ikke vil os noget godt. Deres kommende foredragsturné er formodentlig lige så meget et udtryk for en smart forretningsmodel som for samfundsengagement.

Islams Magt appellerer til de laveste følelser i mennesket, nemlig frygt, had og intolerance. Karen Jespersens og Ralf Pittelkows politiske projekt om at afsløre Europas muslimer som en farlig masse, der kun sidder og venter på at overtage verdensherredømmet, er skjult bag en facade af overfladiske beskrivelser af en karrikatur af Islam, der primært er baseret på fordomme og myter, og slet ikke har det videnskabelige belæg, som bogen udgiver sig for at bygge på.

En stor del af deres såkaldte dokumentation viser sig nemlig hurtigt at være pseudovidenskabelige påstande, bestående af manipulerede tal og taknemmelige statistikker. Bogens påstande kommer derfor til at bygge på en gang politisk propaganda, der i er mindre troværdig end Lars Hedegaard eller præsterne fra Dansk Folkepartis fordrejninger.

Sagkundskaben er nemlig nået til en ganske anden konklusion end Jespersen og Pittelkow. Danmark er ikke ved at blive løbet over ende af muslimske indvandrere og herboende indvandrere og efterkommere klarer sig ualmindelig godt. Indvandrere og efterkommere er overrepræsenteret på de videregående uddannelser. Indvandrere og efterkommere har i de seneste år oplevet en stadig faldende arbejdsløshed. Indvandrere og efterkommere er statistisk set mindre kriminelle end etniske danskere, når man korrigerer for socio-økonomiske faktorer.

Karen Jespersens og Ralf Pittelkows billede af et muslimsk parallel-samfund i Danmark er svært at genkende i den virkelige verden. Besøger man eksempelvis Vollsmose i Odense, hvor næsten halvdelen af de 10.000 beboere har anden etnisk baggrund end dansk, møder man en bydel, der ikke kan leve op til deres beskrivelse af ghettoen. Jeg tvivler da også stærkt på, at de nogen sinde har sat deres ben i Vollsmose.

Ja, Vollsmose er en multikulturel bydel. Her finder man gamle mænd i kjortler og unge mænd med kalotter. Her er slagteren halal og biblioteket har en større samling arabisk litteratur end bogbussen i Nørre Bøvelse. Men nej, kriminalitetsraten er ikke højere her end andre steder i Odense og der er ikke minareter, der udskriger et Allahu Akhbar i tide og utide – højst lyden af en forkølet kirkeklokke.

Frygten for muslimer hænger i høj grad sammen med sammenkædningen af Islam og terror. Påstanden om at alle terrorister er islamister er ikke alene usand, men også farlig. Hvis alle terrorister er islamister, er alle muslimer potentielle terrorister, og Karen Jespersen og Ralf Pittelkow er dermed med til at dæmonisere en femtedel af verdens befolkning.

Deres anti-muslimske påstande legitimerer den islamofobiske tendens, der de sidste årtier har præget hele den europæiske højrefløj og nærer den frygt, som ikke alene giver Karen Jespersen og Ralf Pittelkow brød på bordet, men også legitimerer ringeagtelsen og undertrykkelsen af muslimer verden over.

Anna Rytter er folketingskandidat for Enhedslisten

Flere artikler fra nr. 301

Flere numre fra 2010

Se flere artikler af forfatter:
Anna Rytter

Siden er vist 1779 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside