Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 304 – 2. december 2010 – side 8

Bevar SU’en

Vi må sætte foden ned og sige ”nej, ikke mere”

Tirsdag den 23. november havde Unge ta’r ansvar indkaldt til demonstration med forringelserne af SU’en. Selvom demonstrationen var indkaldt med få dages varsel samledes omkring 1.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads i slud og blæst for at protestere imod nedskæringerne.

Socialistisk Arbejderavis spurgte et par demonstranter.

”Jeg er imod regeringens kommende nedskæringer på SU’en, fordi de rammer skævt og jeg tror på at uddannelse skal være lige for alle,” siger Anders Øland, der er studerende på IT-universitetet og forklarer, at han går på hold med en 19-årig, som bor hjemme hos sin enlige mor, der er førtidspensionist. ”For dem betyder de såkaldte ’café-penge’ faktisk ret meget,” siger han og peger samtidig på, at det er historisk svært for unge at finde arbejde, hvilket gør SU’en endnu mere vigtig.

Da vi spøger Anders Øland, hvad han tror, der kommer ud af demonstrationen, siger han pessimistisk: ”Jeg tror ikke det hjælper en skid. Men jeg synes at det er vigtigt af princip, at vi forsøger hver gang at sætte foden ned.” Sin fortsatte kampvilje begrunder Andres Øland med, at regeringen kun skærer ned, selvom de sagde, at de ville satse på uddannelse og forskning. Og det er lang tid siden at de er gået over grænsen. Vi må sætte foden ned og sige ”nej, ikke mere”.

Pengene til at finansiere ordentlig SU skal ifølge Anders Øland komme ved at tilbagerulle regeringens ufinansierede skattelettelser.

Lars Løkke siger at besparelserne på SU’en går til folkeskolen. Signe Jespersen, der stod i udkanten af demonstrationen med en barnevogn, giver ikke meget for Løkkes begrundelse for SU nedskæringerne.

”Selvfølgelig synes jeg vi skal forbedre folkeskolen. Men jeg synes, der er andre steder man kan tage de penge fra. Jeg synes ikke, at man kan retfærdiggøre den forværring sådan. Det vil betyde, at der vil være folk, der stoppede med at læse, ikke har råd til at læse eller ikke kan læse ligeså lang tid. Det kan ikke nytte noget, at de bliver dygtige i folkeskolen, hvis vi så ikke også har mulighed for at få dem igennem universitetet eller gymnasiet,” siger Signe Jespersen, der også deltager, fordi hun regner med selv at skulle begynde at studere, når hendes barseloverlov er overstået.

Se flere billeder fra demonstrationen på www.facebook.com/ungetaransvar

Se også:
SAA 304: Blokade på Metropol
SAA 304: Studenterprotester i Storbritannien: ”Ud af klasseværelserne og ud på gaden”

Flere artikler fra nr. 304

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
Studenterkamp (DK)

Siden er vist 2582 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside