Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 305 – 13. januar 2011 – side 3

København – Århus

Kærlighed uden grænser

Jesper Høi Kanne + Morten Rasmussen

Rapporter fra Kærlighed uden grænser-demonstrationerne 8 dec. i Århus og København.

Århus

Samtidig med demonstrationerne i København og Odense demonstrerede 400-500 mennesker i Århus mod regeringens pointsystem for familiesammenføring. ’Kærlighed uden grænser’ initiativet samlede bredt, der var mange forskellige mennesker på demoen, ikke kun venstrefløjen.

Der var musik, og taler ved Biskop Kjeld Holm, Morten Østergaard MF Radikale Venstre, Kirsten Norman Andersen forkvinde for FOA Århus, Sarah Victoria Bruun folketingskandidat Enhedslisten, forstanderen for Testrup Højskole samt en repræsentant for initiativet ’Kærlighed uden grænser’.

I mængden kunne man høre flere snakke om deres kæreste eller venners kærester, der ikke kunne få ophold i Danmark, eller havde været i gennem en masse bureaukrati og chikane for at få opholdstilladelse.

Folk tog minusgraderne og sneen i stiv arm og de fleste blev til et over én time langt program. De største bifald kom, når talerne snakkede om, at ’nu var det nok’, ’vi skal sætte foden ned’ og ’kæmpe imod’ overfor regeringens pointsystem.

Sådanne demonstrationer, og større, må vi have flere af, hver gang regeringen laver sine racistiske love – sådan kan det i hvert fald kun gå hurtigere med at få regeringen sparket væk.

København

På en råkold dag mødte 4.000 mennesker op for at demonstrere imod pointsystemer og for retten til at leve sammen med den man elsker i Danmark. Dagen var en vigtig markering i udlændingedebatten, hvor vi kunne mødes om at sige fra.

Fra talerstolen blev der sagt mange gode ting. Især Dennis Kristensen og Johanne Schmidt-Nielsen havde gode taler. Johanne S-N kaldte pointsystemerne for socialt apartheid. Dette var vigtigt, da mange andre (bortset fra Dennis Kristensen) ikke pegede på, at dette især rammer arbejderne.
At regeringen fører klassepolitik er klart på de fleste spørgsmål og med pointsystemet er det nu endnu tydeligere i udlændingepolitikken.

Desværre havde arrangørerne afvist at lade en fra SF, der var imod deres eget pointsystem, tale ved demonstrationen. Var dette sket kunne vi have været endnu flere på dagen, men endnu vigtigere ville vi stå langt bedre i forhold til at bygge en stærk antiracistisk bevægelse i fremtiden.

Flere artikler fra nr. 305

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Høi Kanne
Morten Rasmussen

Siden er vist 1874 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside